FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fűrészüzem új tulajdonban

Az osztrák Mayr-Melnhof Holz eladta oroszországi MM-Efimovszkij fűrészüzemét az Aspek-Lesnek – derül ki az oroszországi jogi személyek egységes állami nyilvántartásából. A Mayer-Melnhof Holz Efimovsky LLC részvényeinek 100%-os tulajdonosa 2022. december 30-tól a Mihail Pitkevics tulajdonában lévő Aspek-Les LLC lett.

Az MM-Efimovskiy már nem szerepel a Mayer-Melnhof Holz honlapján.

Az MM-Efimovszkij fűrészüzem termelési kapacitása 380 ezer m3 fűrészáru és 57,6 ezer tonna pellet évente. A fűrészüzem fő exportpiacai Japán, Korea és Kína.

2021-ben az MM-Efimovszkij 54%-kal 10,3 milliárd rubelre (147 millió dollár) növelte az árbevételt, a nettó nyereség pedig 3,3 milliárd rubelt (47 millió dollár) tett ki. A fűrészüzem 400 embert foglalkoztat. 
A fűrészüzem a 29. helyet foglalta el az 50 legnagyobb oroszországi erdészeti alapú vállalat pénzügyi értékelésében, amelyet a Lesnaya Industriya Journal 2022-ben tett közzé.

A 80 millió euró értékű fűrészüzemet 2009-ben indították el. A Mayr-Melnhof Holz 2017-ben 850 millió rubelt (10 millió dollár) fektetett be fapellet előállításába ezen a telephelyen.

szerk/ford: Tóth János, forrás: lesprom 01-09

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Orosz faipar novemberi termelése

Következő cikk

Kína erdő alapú ipara



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…