FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Olvasókabin a Csinger-völgyben

A művészet és a természet találkozása a MOME építészhallgatói tervei szerint megépült, bivakszállásként is használható olvasókabin, amit nemrég avattak fel a Csinger-völgyi parkerdőben.

A művészet és a természet találkozása a MOME építészhallgatói tervei szerint megépült, bivakszállásként is használható olvasókabin, amit nemrég avattak fel a Csinger-völgyi parkerdőben. 

Baló Dániel, az olvasókabint tervező MOME-s diákok oktatója a Veszprém Megyei Hírportálnak elmondta, az alapkoncepciót Fazakas Imola és Formanek Liza hallgató dolgozta ki az egyik egyetemi kurzus keretében, majd a következő félévben ezt fejlesztették tovább hallgatótársaikkal.  

Az olvasókabin terve a bivakszállás ötletével bővült, így a túrázók éjszakázni is tudnak a helyszínen, sőt, gázmelegítőn ételt is lehet melegíteni. A mindössze másfél méter széles, ugyanakkor öt méter magas és hat méter hosszú kabin belül lényegében két egymás felé fordított könyvespolcból áll, ezek fölött helyezkednek el az alvásra alkalmas helyek.  

Baló Dániel elmondta, az üvegablak kivételével a hallgatók mindent a helyszínen készítettek. A kabin egy hét alatt épült meg, és egy vállalkozás által ingyenesen felajánlott talajcsavarokon áll, megégetett deszkaburkolat borítja. A fedett, nyitott előtérbe bárki beléphet. Várhatóan egy kód megadásával lehet majd bejutni a kabinba, amely összesen hat embernek adhat szállást.  

Oktatók: Baló Dániel László, Bene Tamás 
Fazakas Imola és Formanek Liza koncepciója alapján a projekt kidolgozásában és építésében résztvevő hallgatók: Almási Anett, Bitter Fruzsina, Dresch Katalin Anna, Dugár Szabolcs, Hegyi Fanni, Horváth Norbert Péter, Krusinszky Kitti, Kulcsár Dávid, Nyéki Henrietta, Páll Áron, Sebestyén Noémi Éva, Szabolcs Kira Eszter, Zachár Dorottya 

forrás: MOME 11-29

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Zöldítő szórakozás

Következő cikk

53. Európai Erdész Biatlon - támogatókat keresünk



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…