FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kabinka 2.0 – szintet lépő kisház

Több mint egyéves folyamat során valósult meg a Hello Wood stúdió Kabinka fejlesztése. A tervezők és a statikusok innovatív megoldásainak köszönhetően olyan Kabinka típus készült el, amely mind a fenntarthatóság, mind a piacképesség tekintetében meghaladja a korábbi modellt, így még inkább meghatározó szereplőjévé válik a kisházak piacának.

A fejlesztés által megvalósult kabin lapra-szerelhető elemekből áll, könnyen szállítható és egyszerűen összeállítható, amely lehetővé teszi, hogy akár egy hét alatt megépüljön a Kabinka és szinte bárhova elhelyezhető legyen – legyen az vízpart, domboldal, kis erdő vagy a kert vége.

Innovatív módon a remek hőtartású, fémborítású szendvicspanelek felhasználását gondolja újra, amelyek biztosítják a ház kiemelkedő időtállóságát. Így az ipari technológia lakossági funkciót kap. Az elemeket természetes, faborítás egészíti ki, amely meghatározza az épület karakterét. Előnye, hogy anyaghasználatából és kis méretéből fakadóan fenntarthatóbb, mint a hagyományos technológiával készült épületek, így ökológiai lábnyoma jelentősen kisebb.

faház az erdőben
Kabinka 2.0, fotó:Darab Zsuzsa


Az egész évben lakható Kabinka 2.0 praktikus kialakítása révén szálláshelynek  épp úgy alkalmas, mint egyéni használatra – a prototípusa Balatonszepezden épült meg és hétvégi házként funkcionál. Újdonság, hogy az épület közepére kocka alakú „box” került, amely a konyhát, a fürdőszobát és a beépített szekrényt is magába foglalja. A doboz két helyiségre (nappali és hálófülke), illetve egy azokat összekötő folyosóra bontja a teret, fölötte pedig galéria kapott helyet. Mind a terasz kapcsolatos főhomlokzat, mind az átellenben lévő hátsó homlokzat egészében üvegezett, ezáltal teljesen átlátható és minden napszakban világos tér jön létre.

article-gallery-img


A „Kabinka projekt” című 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00242 azonosítószámú pályázati támogatás keretében megvalósult fejlesztés által lehetővé vált az is, hogy a  Hello Wood nagy volumenű Kabinka megrendeléseknek is eleget tudjon tenni a jövőben, így szálláshely fejlesztésekre is kiemelkedő megoldást nyújtson.

forrás: ElleDecor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Év Kilátója / Év Turistaháza

Következő cikk

Íme a magyar designszakma Oscar-díjasai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések