FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COP28 klímakonferencia Dubajban

2023. történelmi év lesz az Egyesült Arab Emírségek számára. Az ország ad otthont az UNFCCC (ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye) részes felek konferenciájának (COP 28) 2023. november 30. és 2023. december 12. között. 

Dr. Sultan Ahmed Al Jaber ipari és csúcstechnológiai miniszter és éghajlat-változási különmegbízott szerint a COP28 egybeesik az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepével, amely december 2-a. A rendezvény több mint 80 000 küldött, köztük 140 állam- és kormányfő, valamint több mint 5000 médiaszakember részvételével globális esemény lesz.

A COP28 helyszínéül a Dubai Expo City szolgál. A COP 28 megrendezésére nincs is jobb helyszín, mint a Dubai Expo City, mivel a COP 28 és a dubaji Expo 2020 közös célokat szolgál: a fenntarthatóság megvalósítását és a globális együttműködés ösztönzését a globális problémák megoldása érdekében.
COP28

Ha minden a helyére kerül, Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségek lesz a második közel-keleti ország, amely otthont ad a COP-ülésnek. Az UNFCCC azt követően hozta meg ezt a döntést, hogy az Egyesült Arab Emírségek egyhangú támogatást kapott az ázsiai-csendes-óceáni csoporttól a 2021-ben a skóciai Glasgowban megrendezésre kerülő COP 26-on.

A globális jelentések alapján a COP28 számos környezetvédelmi elvárást támaszt, és várhatóan jelentős határozatokat hoz az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

szerk/ford: Tóth János, forrás: GlobalMediaInsight

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Futurisztikus hangszerbútor

Következő cikk

Escape Forest - online szabadulóerdő



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések