FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A fa világa fesztivál a COP26 mentén

Az ENSZ Klímakonferencia mentén számos, a fafelhasználásban érdekelt szereplő szervezte közösen a WOW-ot, a World of Wood Festival eseményt (Fa világa fesztivál), amely 2021. október 25-től december 3-ig tart.

A WOW eseménysorozatot a worldofwoodfestival.org honlapon tekinthetjük át. (angolul) A fő üzenet: WOOD = HOPE, tehát a fa = remény, tehát reményt ad ezen anyag használata, hogy segít a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A fa felhasználással kapcsolatos számos ismeret és gondolat található ezen a honlapon a trópusi erdőkről, a világ erdeinek globális kormányzásáról, a fa magasépítésben használatáról, stb. Mivel a COP26 helyszíne az Egyesült Királyságban van ezért ezen ország erdeivel, faiparával fakereskedelmével kapcsolatos több anyag is található a honlapon.

Pár napja írtunk a Fa Kiáltványról, mely szintén a WOW akciósorozat részeként jelent meg.

Ugyanakkor ma volt a Skót Építészeti Innovációs Központban a Wood for Good conference, amelyen a fa építési felhasználását járták körbe. Az esemény támogatója a Wood for Good, amely az Egyesült Királyság fa promóciós, avagy famarketing szervezete.

Forrás: a WOW honlapja és a Skót építési hírportál

Előző cikk

Fabunio - OTTHONDesign Ősz, november 5-7.

Következő cikk

Az EU 1 milliárd eurót ígért az erdővédelemre



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések