FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lombkorona-sétány a Rogla tetején

A Tree Top Walk (lombkorona-sétány és kilátó-torony) a Pohorje-hegység (Szlovénia) fenséges erdeinek szívében, az 1 517 méter magas Rogla hegy tetején található.

A látványos faépítmény megmutatja, hogy mitől egyedülálló a Pohorje-hegység természete. Velünk együtt megismerheti a helyi erdőket a gyökerektől a fák tetejéig. Az erdei élet részévé válhat, és számos olyan állattal és növénnyel találkozhat, amelyekkel máshol nem találkozhat.

Az összesen 1000 méter hosszú séta egy változatos erdőn vezet keresztül, ahol sok meglepetést és új dolgot fogsz találni, hogy megismerd az erdőben zajló folyamatokat, a védelmük módját és sok érdekes tényt, amelyek segítenek jobban megérteni, hogy az erdőknek és lakóinak mire van szükségük az élethez és a gyarapodáshoz.

A 37 méter magas toronyból nyíló kilátás, amelynek köszönhetően a több tucatnyi, sőt némelyik több mint száz éves óriásfák közvetlenül a keze ügyébe kerülnek, elakad a lélegzete.

Ha inkább az önismeretet kedveli, akkor a Sétány részét képező számos információs táblát használhatja, amelyeket a vízszintes sétaúton található számos megállóhelyen zavartalanul tanulmányozhat. Az oktatási és didaktikai elemek gazdagítják és bővítik ismereteit a természet, annak védelme és az erdő funkciója terén. Nemcsak a kis látogatóinknak, hanem azoknak is, akik fiatalok maradtak és nem vesztették el a kalandvágyukat, több kalandos, kötélelemekkel ellátott állomás található 24 méteres magasságban.

szerk/ford: Tóth János, forrás: PotMedKrosnjami

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szlovén tophotel-bővítés fával

Következő cikk

Fővárosi karácsonyfa-hasznosítás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések