FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Panarbora természetismereti park

Németország: a Kölntől 50 km-re fekvő Waldbrölben (Bergisches Land) található (2015-ben nyílt) Panarbora természetismereti parkban láthatunk néhány nagyszerű példát a fa felhasználására.

Az erdő és a fa hasznosításának az éghajlat, a környezet és az emberek számára jelentett hozzáadott értékét játékos módon magyarázzák el. Különösen lenyűgöző a több mint 20 méter magas fák tetejére vezető ösvény és a 34 méter magasból panorámás kilátótorony – természetesen mindkettő fából készült, és így rengeteg éghajlatkárosító CO2-t kötnek meg!

A Panarbora a természeti élmény és a kivételes éjszakai szállás egyedülálló kombinációja családok, iskolai osztályok, csoportok és egyéni utazók számára Európa-szerte.

A Schaffitzel Holzindustrie építette a Panabora lombkorona sétányt és kilátót. Ez tényleg egy nagyszerű projekt, és nag öröm számukra, hogy a látogatók ilyen jól használják és élvezik. A cég weboldalán látható még jónéhány felvétel az ösvényről és a toronyról, valamint a gyártásról és a torony összeszereléséről.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Panabora

Előző cikk

Legősibb ismert erdő maradványai

Következő cikk

Leálltak a fűrészek a somogyi erdőkben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések