FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megmenekül a brazil esőerdő?

Marina Silva lett a brazil környezetvédelmi miniszter. A zöldpolitikusként ismert tárcavezető 2010 óta három elnökválasztáson indult, emellett lelkes környezetvédelmi aktivista.

Az új miniszter kinevezése azt jelzi, hogy az új kormány kiemelt feladatként kezeli az illegális erdőirtás visszaszorítását az Amazonas területén, még akkor is, ha ezzel összeütközésbe kerül a hatalmas ipari erőkkel.

Marina Silva

Lula da Silva elnök és Marina Silva is részt vett az ENSZ novemberi klímakonferenciáján, ahol ígéretet is tettek arra, hogy 2030-ra teljesen megszüntetik az amazóniai esőerdőben történő irtásokat.

Marina Silva 2003 és 2008 között, Lula előző elnökségének ideje alatt már volt környezetvédelmi miniszter, és akkor is a legfőbb feladatai közé tartozott az erdőirtások csökkentésének felügyelete. Most ugyanott veheti fel a fonalat, miután az előző elnök, Jair Bolsonaro hivatali ideje alatt 15 éves csúcsot döntött az amazóniai erdőirtás – írta a qubit.hu.

forrás: Zöldmánia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Emlékerdő a legnagyobb élő hirdetés

Következő cikk

500 zalai famatuzsálem



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések