FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tovább zöldül Budapest

Az új évet rögtön egy örömhírrel tudjuk kezdeni. Befejeződtek az erdősítési munkálatok két helyszínen is, amelyek forrása a közösségi költségvetés volt. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKM Zrt FŐKERT Kertészeti divízió volt a kivitelező, és a megbízásunkból ezeket az erdőrészleteket szintén a szakcégünk üzemelteti majd.

Mint Bardóczi Sándor Budapest főtájépítésze FB oldalán írta:

a Pesterzsébeti-erdőben az decemberi ültetési időszakban közel 2700 db erdészeti facsemetét ültetett ki változatos fajösszetételben. Nagy számban került a területre mezei juhar (Acer campestre), kocsányos tölgy (Quercus robur) és virágos kőris (Fraxinus ornus), ezen kívül többek között nagylevelű hárs (Tilia platyphyllos), közönséges mogyoró (Corylus avellana) és kökény (Prunus spinosa) is színesíti az erdőképet. A projektet azonban csak 2023 tavaszán fejezzük be. Ennek során felújítjuk a Kő utca közelében lévő futballkaput, valamint padokat, piknikasztalokat és hulladékgyűjtőket helyezünk ki a területre, és egy átvezetőutat is létrehozunk a Temető sor és a Kő utca között.

A Rákoscsabai-erdőben az őszi ültetési időszakban közel 2900 db erdészeti facsemetét ültettünk ki, változatos fajösszetételben. Erre a területre főként mezei juhart (Acer campestre), kocsányos tölgyet (Quercus robur), valamint fehér, rezgő és fekete nyarat (Populus alba, P. tremula, P. nigra), nagylevelű hársat (Tilia platyphyllos) ültettünk, ezen kívül többek között közönséges mogyoró (Corylus avellana) és kökény (Prunus spinosa) is színesíti az erdőképet. Ezt a projektet is 2023 tavaszán fejezzük be. A területre piknikasztalokat, padokat és hulladékgyűjtőket helyezünk ki, és egy kültéri oktatótermet is létrehozunk. A Rákoscsabai erdő helyrajzi számain osztozik a főváros és a XVII. kerület Önkormányzata, ezúton köszönjük a kerületi önkormányzat adminisztratív segítségét és tulajdonosi hozzájárulását a közös erdőtelepítéshez.
Az erdő természeti értékeiről információs tábla tájékoztatja majd az arra járókat mindkét helyszínen.

A kiültetett facsemeték nagyon sérülékenyek, ezért mindenkit arra kérünk, hogy fokozattan figyeljenek, vigyázzanak rájuk, főként kutyás használat közben. A két erdőrészletben összesen 5600 db erdészeti konténeres növényt sikerült kiültetni. Köszönjük az ötletgazdáknak a lehetőséget!

Aki ma fát ültet, az bízik a jövőben. 

forrás: greenfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vándortábor-vezető képzés indul

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 161., 2023/02.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések