FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés a Borsodi Mezőségben

Fatelepítést szervezett az egri székhelyű Békatutaj Egyesület a Borsodi Mezőségben. A szervezet negyedi faültetését a Szentistván és Tiszabábolna közötti Batúz-tanya környékén végezték az önkéntesek.

“Múlt vasárnap világrekordot döntöttünk. Ez volt az első alkalom, hogy sikerült 500 csemetét elültetnünk egy nap alatt. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez akár anyagilag, akár a fizikai erejével! Ez volt a negyedik alkalom, jövőre folytatjuk!” – tudatja örömmel a szervezet friss közleménye.

Miért ültetünk fákat?

Azért, mert a fák széndioxidot kötnek meg és oxigént termelnek. Egy kis erdőt szeretnénk létrehozni, ami alkalmas lesz a szabadidő kellemes eltöltésére is. Őshonos fafajokat választunk, amik jól illeszkednek a magyarországi ökológiai rendszerbe, és vegyesen választunk fafajokat, hogy a biológiai sokféleség is minél nagyobb lehessen.

Békatutaj erdő a Borsodi Mezőségben

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága idén Dél-Borsodban, a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetben a Batúz tanya közvetlen környezetében bocsátott rendelkezésünkre területet. Ide terveztük elültetni az 500 facsemetét.

2019-ben és 2020-ban és 2021-ben már elültettünk több száz csemetét. Ők azóta szépen cseperedtek. A területet kaszáltuk, és a kerítés is tökéletes állapotban van. Vadkár nem történt. Az Eger melletti és a 2021-es területnek is most rendszeres kaszálásra és időre van szüksége. Mi pedig új területet erdősítünk be. 

forrás: Békatutaj Egyesület, EgerTV

Előző cikk

Sokan már a jövő évre veszik a tűzifát

Következő cikk

Alkalmazkodó erdőgazdálkodás - REIN-Forest



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…