FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetések Dunaújvárosban

Kifejezetten aszályos nyáron vagyunk túl, amelyet az öntözés ellenére megsínylettek a növények. Az elszáradt, megbetegedés miatt kivágott fákat folyamatosan pótolják a DVG Zrt. erdészei – az őszi, tél eleji időszakban is. 

Az elmúlt hetekben többször is láthatták a városlakók a DVG Zrt. erdészeit, akik csak a település belterületein mintegy 30 darab fát ültettek el. Ezek a növények elszáradt, elpusztult elődeiket pótolják.

A település értékei 

A “Rajta, Újváros!” Egyesület képviselői a közelmúltban már többször is hangsúlyozták, hogy a közhiedelemmel ellentétben Dunaújváros más településekkel összehasonlítva igenis zöld, ahol számos park, és rendezett köztér fogadja a járókelőket. Ennek egyik legfontosabb összetevője, hogy vigyázzuk és gondozzuk a köztéri fákat – az aszályos nyár azonban nem kímélte a növényeket, azonban, mint arról Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester beszámolt, a városvezetés nem hagyja annyiban a dolgot. Az elpusztult fákat folyamatosan pótolják – a teljesség igénye nélkül a DVG Zrt. erdészei ültettek fákat a Vasmű úton, az Új Vasmű úton, a Petőfi iskola előtt, az Esze Tamás utcában… Összesen 15 plusz 1 helyszínen. A plusz egy helyszín a Martinovics 27. előtt a kukatároló, ahová 25 darab fagyal került.

Városszerte öröm 

A faültetés és a növények pótlása mindenki számára hatalmas öröm, ennek apropóján osztotta meg gondolatait Tóth Kálmán és Raduka Zsuzsanna önkormányzati képviselők is:
 –  Nagyon örülök annak, hogy a kivágott fák pótolva lettek, városunk büszkesége a zöldterületek nagy száma és a faállományunk, ezeket az értékeket nem szabad veszni hagynunk. Bízom benne, hogy a DVG Zrt. gondos ápolásának köszönhetően hamarosan élvezhetjük az új fák adta árnyékot és sokáig örömünket lelhetjük bennük. 

Raduka Zsuzsanna hangsúlyozta, nem pusztán a faültetésre, hanem az azt követő gondozásra is nagy hangsúlyt kell fektetni:
 –  Szomorú tapasztalat, hogy a város faállománya folyamatosan öregszik, pusztul el, a klímaváltozás okozta nyári forróság pedig tovább károsítja a fákat. Idén nyáron a körzetben is több idős példányt kellett kivágni, mert elpusztultak, elszáradtak, balesetveszélyessé váltak. Ezeket pótolta ősszel a DVG Zrt., és a jövőben is gondoskodni fognak róluk, hogy minél tovább megmaradjanak.

forrás: Dunaújváros

Előző cikk

Fapadlók alátétanyagai

Következő cikk

Földügyi módosítások jönnek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések