FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

WEF 2023

A Davosban megrendezésre kerülő 53. Világgazdasági Fórum (WEF) éves találkozójának kezdetén Jesper Brodin, az Ingka Group vezérigazgatója, valamint a Világgazdasági Fórum vezérigazgatói klímavezetők szövetségének több mint 120 üzleti vezetője részt vesz az éves találkozón, és az éghajlati válság kezelése iránti elkötelezettségük részeként további intézkedésekre szólítja fel a kormányokat.

Az éves találkozóra január 16-20. között kerül sor, és a kormányok, az üzleti élet és a civil társadalom vezetőit hívja össze, hogy megvitassák a világ helyzetét és az előttünk álló év prioritásait. A találkozó platformot biztosít a konstruktív, előremutató párbeszédek folytatására, és a köz- és magánszféra együttműködésén keresztül segít megoldásokat találni. Az Ingka Groupot Jesper Brodin vezérigazgató és Juvencio Maeztu vezérigazgató-helyettes és pénzügyi igazgató képviseli a találkozón. A Világgazdasági Fórum idei témája az “Együttműködés a széttöredezett világban”.

“Egyetlen kormány, vállalkozás, szervezet vagy személy sem tudja ezt egyedül megoldani. Együtt kell dolgoznunk – gyorsan és cselekvően – az óra ketyeg. A közelgő davosi hét fontos mérföldkő, mind a további vezetők és vállalatok bevonása, mind pedig annak folytatása szempontjából, hogy megmutassuk, hogy jó üzlet jó üzletnek lenni” – mondta Jesper Brodin, az Ingka Group vezérigazgatója.

Jesper Brodin

A WEF előtt Jesper Brodin más üzleti vezetőkkel együtt, köztük Christian Mumenthalerrel a Swiss Re-től, Helena Helmerssonnal a H&M-től és a WEF Alliance of CEO Climate Leaders-szel együtt felszólítja a kormányokat a fosszilis tüzelőanyagok támogatásának megszüntetésére, az éghajlatbarát termékek vámjainak csökkentésére, a nettó nulla kibocsátás felé az első lépést tevők támogatására és ösztönzésére, valamint az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásba való befektetésre.

Multinacionális vállalatként az IKEA elkötelezte magát a Párizsi Megállapodás mellett, és hozzájárul ahhoz, hogy a globális hőmérséklet-emelkedés az iparosodás előtti szinthez képest 1,5°C-ra korlátozódjon. Ez magában foglalja azt a kötelezettségvállalást, hogy 2030-ra* klímapozitívvá válik, azáltal, hogy az üzletág növekedése mellett több üvegházhatású gázkibocsátást csökkent, mint amennyit az IKEA teljes értéklánca kibocsát, és elkötelezi magát amellett, hogy legkésőbb 2050-re eléri a nettó nullát.

Az IKEA úgy véli, hogy partnereivel együtt kihasználhatja méretét és hatókörét arra, hogy befolyása és a kormányokkal és a magánszektorral való együttműködés révén szerepet játsszon az éghajlatváltozás elleni fellépés felgyorsításában.

Az IKEA elkötelezett a Párizsi Megállapodás mellett, és hozzájárul ahhoz, hogy a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodás előtti szinthez képest 1,5°C-ra korlátozzák. Ez magában foglalja azt a kötelezettségvállalást is, hogy 2030-ig a felére csökkenti a teljes IKEA értéklánc abszolút nettó GHG (üvegházhatású gáz) kibocsátását. Ezt úgy fogjuk elérni, hogy tudományosan megalapozott célok révén drasztikusan csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását, valamint az IKEA értékláncán belüli jobb erdő- és mezőgazdasági gazdálkodás révén természetes folyamatok révén eltávolítjuk a szenet a légkörből, és a földben, növényekben és termékekben tároljuk. Az IKEA-n túlmutatva hozzájárulunk az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának további csökkentéséhez a társadalomban, például lehetővé tesszük a vásárlók számára, hogy otthon megújuló energiát termeljenek.
Itt olvashat többet az IKEA kötelezettségvállalásáról.

WEF – World Economic Forum

A Világgazdasági Fórum a köz- és magánszféra együttműködésének nemzetközi szervezete. A fórum a társadalom legjelentősebb politikai, üzleti, kulturális és egyéb vezetőit vonja be a globális, regionális és ipari menetrendek alakításába. A fórumot 1971-ben alapították nonprofit alapítványként, székhelye a svájci Genfben található. Független, pártatlan és nem kötődik semmilyen különleges érdekhez.

szerk/ford: Tóth János, forrás: IKEApress

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Románia: 9200+ erdészeti bűncselekmény

Következő cikk

VárosFa Program - Mezőkövesd



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések