FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

IKEA – hajón (is) szállít Párizsban

Ettől a hónaptól kezdve az IKEA hajóval történő szállítást vezet be párizsi vásárlói számára a Szajnán keresztül.

Annak érdekében, hogy tovább csökkentse a CO2-kibocsátást a francia fővárosban, miközben javítja a szállítási időt, a vállalat a Box2Home vállalattal együttműködve új szállítási rendszert indított el, amely a Szajnán történő hajószállítást használja, a végső kiszállításhoz pedig elektromos járműveket. Az Île-de-France régió pénzügyileg és logisztikailag támogatta a projektet, amely egy szélesebb körű program része, amelynek célja a hajózható vízi utak további kihasználása Franciaországban.

Az új megoldás lehetővé teszi, hogy az IKEA teljes választékát folyami úton szállítsák ki a francia fővárosban, ami a közúti szállításhoz képest ötször kevesebb CO2-kibocsátást eredményez, és évente mintegy 300 000 kilométert takarít meg a párizsi utakon.

“Büszkék vagyunk arra, hogy úttörők vagyunk ezen a téren, és bevezethetjük a Szajnán keresztüli szállítást Párizsban. Ezzel az innovációval fontos lépést teszünk a házhozszállítás növekedésének támogatása érdekében, miközben csökkentjük a környezetterhelést. Szeretnék köszönetet mondani Párizs városának, a HAROPA PORT-nak, az Île-de-France régiónak és a Voies navigables de France-nak a segítségért és támogatásért” – mondta Emma Recco, az IKEA France országos üzletfejlesztési menedzsere.

A tervek szerint a rendszert kibővítik az IKEA vásárlói elosztóközpont és a 2026-ban megnyíló Limay kikötő összekötésével.

“A folyami közlekedés fejlesztése nem lehetőség, hanem szükségszerűség Párizs városa számára, és minden ilyen irányú projektet ösztönözni fogunk. Az IKEA megoldása tökéletes példa arra, hogy mit szeretnénk támogatni és fejleszteni a jövőben. Egy olyan innováció, amely reményeim szerint sok más gazdasági szereplőt is inspirálni fog” – mondta Pierre Rabadan, Párizs főpolgármester-helyettese.

Az IKEA Frances arra is számít, hogy az új szolgáltatás bevezetésének köszönhetően több házhozszállítási helyet tud majd kínálni.

szerk/ford: Tóth János, forrás: IKEApress 12-14

Előző cikk

Faépítés - trendi istállófelújítás

Következő cikk

PEFC fotópályázat győztesei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések