FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

VárosFa Program – Mezőkövesd

Szakember segített fásítani a Matyó fővárosban: hetven darab konténeres sorfát ültettek el Mezőkövesden.

A Mol Új Európa Alapítványa még tavasszal hirdette meg a VárosFa Programot, amelynek második ütemében a 10 ezer lélekszám feletti települések vehettek részt. A programhoz való csatlakozásról Mezőkövesd képviselő-testülete még a május 4-ei ülésén döntött.

Iskolások is megnézték 

Az akció keretében Mezőkövesd 70 egységcsomagot igényelt és kapott, amelyek tartalmazzák a facsemetét, a 3 darab támasztókarót, a védőrácsot és a takarómulcsot is. A település hegyi és korai juhart, szivarfát, közönséges nyírt kapott, melyek november végén érkeztek meg, és ezután a helyükre is kerültek a Hadnagy úti Sportcentrum előtti kerékpárút mellett. Az ültetés nyitónapján a Mezőkövesdi Általános Iskola székhelyiskolájának ötödikes diákjai is kilátogattak a helyszínre, és megnézhették a csemeték ültetésének menetét. 

A programban részt vevő települések számára az Országos Erdészeti Egyesület révén egy-egy erdészeti szakembert is biztosítanak a szakszerű ültetéshez, Mezőkövesden Borsós Sándor, az Északerdő Zrt. munkatársa volt jelen és helyezte fel az akciót jelképező szalagot az elültetett fákra. 

forrás: BOON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

WEF 2023

Következő cikk

Vándortábor-vezető képzés indulStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések