FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fónagyság Finnországba költözött

Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője egyik fotóját is kiállították Finnországban, a Helsinki belvárosában található Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központban, ahol a Varázslatos Magyarország pályázatán részt vett fotósok munkáiból nyílt válogatás a napokban.

A magyarországi szervezettől ajándékba kapott négy nagy tabló mellé 30 fotóból álló tárlatot állítottak össze a szervezők. A kiállításon ott van a „Tantermünk az erdő” címet viselő alkotás is.

Tantermünk az erdő, tanítónk a természet – ez a Varbó-Fónagyságon működő, Bagoly-vár erdészeti erdei Iskola jelmondata. Az erdei iskolában, éppen a szlogent ábrázoló molinó előtt sikerült Bózsó Gyulának lefotóznia egy alkalommal egy fiatal rókát. A képet elnézve úgy tűnik, mintha az állat is érezte volna, hogy hol kell pózolnia.

A kép bizonyítja, hogy az élet a legjobb rendező: itt a pillanat találta meg a fotóst, és nem a fotós a pillanatot. A természetfotózás egy eszköz, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg az érdeklődők a magyar erdők rendkívül gazdag és színes élővilágát. Az ÉSZAKERDŐ Facebook-oldalán folyamatosan igyekszik a csodaszép erdei  képek mellett olyan különleges egyedi pillanatokat is közzétenni, melyek segítségével egy kicsit mindenki betekinthet a társaság által kezelt erdők életébe és az ott folyó munkákba – fogalmazott Bózsó Gyula.

forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hazánk vadállománya nemzeti érték

Következő cikk

Készházak karbonsemlegességi mutatójaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések