FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faanyagvédelmi továbbképzés faipari mérnökök számára 

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara faanyagvédelmi részismereti képzés keretében nyújt lehetőséget elsősorban a végzett okleveles és MSc faipari mérnökeinknek az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelettel összefüggésben odaítélhető faanyagvédelmi jogosultságokhoz szükséges kreditpótlásra.

A faanyavédelmi tervezői (FVT) valamint a faanyagvédelmi szakértői (SZÉS14) jogosultsághoz szükséges plusz krediteket a következő kurzusok szolgáltatják: 

FM0049  Faanyagok károsodása 1.  
FM0043 Építmények, fa- és faalapú termékek faanyagvédelme 1.  
FM0050  Faanyagok károsodása 2. 
FM0044 Építmények, fa- és faalapú termékek faanyagvédelme 2. 
FM0045  Építmények, fa- és faalapú termékek faanyagvédelme 3.  
FM0112  Munka- és környezetvédelem a faanyagvédelemben 
FM0135 Technical terms in wood protection 
FM0001  A faanyagvédelem jogi és szabályozási környezete  
FM0051  Faanyagvédelmi tervezés, kivitelezés és szakvéleményezés 
Össz.: 34 

A kurzusok a 2016. évtől beindított és működő fapari mérnöki MSc képzés faanyagvédelmi specializációjának keretében jelenleg levelezős tanrendben teljesíthetőek úgy, hogy a képzésben résztvevő hallgatók számára aktuálisan kiírt kurzusokat a részismereti képzésre jelentkezők is felvehetik a SOE Neptun rendszerén keresztül. 

Jelentkezés módja:  

Jelentkezni az Egyetemi Tanulmányi Központ (ETK) alábbi linkjén található kérelem letöltésével, kitöltésével és elküldésével lehetséges.

A kérelem 3000Ft-os eljárási díj ellenében nyújtható be, melyet a letölthető nyomtatványon feltüntetett számlaszámra kell befizetni. A részképzés díja jelenleg 4000Ft/kreditérték, melyet az idei félévben aktuális kurzusok kreditértékének összege alapján kell majd befizetniük a képzésben résztvevőknek (várhatóan szintén a SOE Neptun rendszerén keresztül). 

A kérelem kitöltése MS Word-ben lehetséges, melynek kinyomtatott és aláírt pdf vagy jpg változatát szíveskedj elküldeni az ETK e-mail címére, mely a nyomtatványon szintén megtalálható. 

Kérjük a kedves Jelentkezőket, hogy az eljárási díj befizetéséről szóló bizonylatot is mellékeljék a kérelemhez.  

Jelentkezés határideje:  

A kérelmek befogadási határideje 2023. február 24., abban az esetben, ha a jelentkező a regisztrációja és a tárgyfelvétele is ugyanezen határidőig megtörténik. A rendszer estleges anomáliái miatt (túlterheltség stb.) javasolt a jelentkezést már lehetőleg 2023. február 22-ig megtenni, hogy kellő idő maradhasson a regisztrációra és a tantárgyak felvételére. 

Információk: 

Giczi Szilvia Viola, FIR referens (+36 99) 518-734  giczi.szilvia@uni-sopron.hu 

Dr. Horváth Norbert egyetemi docens, (+36 99) 518-216  horvath.norbert@uni-sopron.hu 

forrás: Soproni Egyetem FMKK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fák világatlasza - digitálisan

Következő cikk

Lett falemez-ipar fejlesztése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések