FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés – Balassagyarmat

Hűsítő ligetet varázsol öt nógrádi iskola és óvoda köré a K&H pénzintézet Hűsítő ligetek programja. Összesen 19 fa és 33 cserje kerül a földbe.

A Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. évek óta kiemelten kezeli a fenntarthatóság ügyét, ehhez kapcsolódóan hirdették meg tavaly a K&H hűsítő liget programot a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével. A kezdeményezés célja, hogy növelje a zöld felületek méretét a magyar oktatási intézmények körül, ezáltal minél több gyermek élvezhesse a fák jótékony hatásait. A programra bölcsődék, óvodák és általános iskolák pályázhattak. A pénzintézet tájékoztatása szerint összesen közel ötszáz intézmény jelentkezett, azok közül százat választottak ki az ország minden pontjáról, amelyek udvarán összesen 555 fát és 1110 cserjét ültetnek el idén májusig. 

– Azért választottuk az oktatási intézményeket a fák ültetési helyének, mert a klímaváltozás elleni küzdelmet a fenntarthatóságra való neveléssel is szeretnénk összekapcsolni. A gyerekek a kezdetektől, a növények elültetésétől számítva részesei lehetnek a növények életútjának – tájékoztatott közleményében a bank.

Szűkebb hazánkban öt helyszínen kerül 19 fa és 33 cserje a földbe. Kedden Balassagyarmaton a Dózsa György Általános Iskola, valamint Nógrádmegyerben a Mikszáth Kálmán Iskola udvarán kezdték el az ültetést. A jövőben folytatódik a munka, Bátonyterenyén a II. János Pál Katolikus iskola, a Héhalmi Benedek Elek Általános Iskola, valamint a Berceli Csemete-kert Óvoda és Mini Bölcsőde közössége gazdagodik további növényekkel.

forrás: NOOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Brazília rétegelt-lemez exportja 11%-ot csökkent

Következő cikk

Rönkárverés Alsó-Ausztriában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések