FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hűsítő ligetek program

Fotó: Szabó Ákos

Az ország minden táján az egyik pénzintézet hűsítő ligetek programjának a keretében összesen 100 oktatási intézményben 555 fát és 1110 bokrot ültetnek el az elkövetkező fél év alatt, a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével. A dús lombozatú növények néhány év múlva kisebb parkká alakíthatják az intézmények udvarát, ahova a gyerekek és a pedagógusok is elvonulhatnak hűsölni, feltöltődni.

A mezőkovácsházi Hunyadi gimnáziumba szerdán érkeztek meg a növények (10 fa, 20 cserje). A programot Csepreghy Elemér polgármester nyitotta meg, majd a szorgos kezű diákok el is ültették a csemetéket. 

A projekt kezdeményezői azért választották az oktatási intézményeket a fák ültetési helyének, mert a klímaváltozás elleni küzdelmet a fenntarthatóságra való neveléssel is szeretnék összekapcsolni.  A gyerekek a kezdetektől, a növények elültetésétől számítva részesei lehetnek a növények életútjának. 
Gondozhatják intézményük udvarán lévő növényeket, és a  program a pedagógiai programba is beleépül, így több tanórán is beszélgethetnek a növényekről.

A támogatáshoz a K&H ügyfelei is hozzájárultak: 2022. szeptember 19. és október 31. között digitális fizetéseik után a K&H saját bevételéből különített el pénzt a K&H hűsítő ligetek létrehozására. A közel 4,4 millió mobiltárcás tranzakcióval összegyűlt összeget a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány kiegészítette, így 50 millió forintból ültetjük el a növényeket országszerte.

A K&H hűsítő ligetek program az alábbi helyszíneken valósul meg:

forrás: BEOL, K&H

Előző cikk

A klímaváltozás és a gombák

Következő cikk

Megemlékezés faültetéssel



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések