FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hűsítő Ligetek Program – Kétsoprony

A gyermekek ültették el a fákat

A K&H hűsítő ligetek kiírásra a kétsopronyi Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola sikeres pályázatot nyújtott be. Ezáltal hétfőn öt díszkörte-, két japáncseresznyefát, egy juhart és 15 mirtuszlonc cserjét ültettek el a gyermekek az óvoda és az iskola udvarán.

– Iskolánkba 90, óvodánkba pedig 35 gyermek jár. Tanulóink szeretnek a szabad levegőn mozogni, a település hagyományait ápolni és környezetükre is igyekeznek odafigyelni – hangsúlyozta Eke Mihályné Salamon Judit iskolaigazgató-helyette és Ancsinné Turi Tünde munkatárs, akik a pályázatot megírták.

Hűsítő ligetekre nyertek, (balról) Nagyné Miszlai Anita a K&H képviseletétől, Szász Istvánné alpolgármester, Ancsinné Turi Tünde, az iskola gazdasági ügyintézője és Kaczkó Pálné óvodavezető

 – Intézményünk erőssége a családias hangulat és a segítőkészség. Pedagógiai programunk előtérbe helyezi a környezeti nevelést. Szeretnénk, ha az idejáró gyerekeket még zöldebb és egészségesebb környezet venné körül. Tanulóink szeretnek régi hagyományos udvari játékokat játszani, például bújócskát, számháborút. Miután az elültetett növények kellő nagyságúak lesznek, lehetőség lesz még nagyobb játéktérre. Emellett a tanítási órák folyamatába is beépíthetjük a növények fejlődésének nyomonkövetését.

A hétfői ültetésen elhangzott, a K&H hűsítő ligetek programjának célja, hogy fák és bokrok ültetésével növelje a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, megismertetve a gyermekekkel azok jótékony hatásait, és hozzájárulva a környezettudatosságra neveléshez.

forrás: BEOL

Előző cikk

Legjobbak legjobbjai - PEFC fotópályázat közönségszavazása

Következő cikk

SUMAL rendszer fejlesztése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések