FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Brazília rétegelt-lemez exportja 11%-ot csökkent

Fotó: Depositphotos

2022-ben Brazília rétegelt lemez exportja 11%-kal, 2,4 millió m3-re csökkent. A kivitel értéke 21%-kal, 941 millió dollárra (USD) zsugorodott. A Lesprom Analytics szerint a rétegelt lemez átlagára 11%-kal, 390 dollárra (USD) csökkent m3-enként.

2022. májusában a floridai bíróság állandó végzéssel leállította a brazil rétegelt lemez amerikai piacokon történő értékesítését. Az U.S. Structural Plywood Integrity Coalition kilenc családi tulajdonban lévő amerikai rétegelt lemezgyártót tömörít, akik bebizonyították, hogy a PFS-TECO hamisan igazolta, hogy a Brazíliából importált rétegelt lemez megfelel az amerikai szerkezeti integritási követelményeknek.

Az Egyesült Államok részesedése a teljes brazil rétegeltlemez-export 41%-át tette ki. Az USA Brazília legnagyobb rétegelt lemezimportőre, a második helyen álló Belgium a teljes export 8%-át, míg Mexikó 7%-át, Németország pedig 7%-át adja.

szerk/ford: Tóth János, forrás: lesprom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ki fizesse az EU természet helyreállítási rendeletének költségeit?

Következő cikk

Faültetés - Balassagyarmat



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések