FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Művészettel a gyógyulásért

Forrás: PR AGENT Communications

Az ADA Möbelwerke és a YoungArt Galéria három hazai művészének közös projektjeként 2022 decemberében megvalósult élő kanapé festés performansz során létrejött művészeti alkotást jótékony célra adományozta a bútorgyár.

Az ADA Möbelwerke és a YoungArt Galéria három hazai művésze összeállt 2022. decemberében egy közös projektre. Az élő kanapé festés performansz során létrejött alkotást jótékony célra adományozta a bútorgyár, így támogatva a művészettel a gyógyulásért apropóját. A körmendi gyárban készült, művészeti értékkel felruházott bútordarab ma már a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályát színesíti.

Az ADA által kezdeményezett jótékony adományozás apropóját a YoungArt galéria ideiglenes kiállítása adta.
Forrás: PR AGENT Communications
Művészettel a gyógyulásért

Az ADA által kezdeményezett jótékony adományozás apropóját a YoungArt galéria ideiglenes kiállítása adta. A kiállítás egészen karácsonyig volt látogatható a MOM Park falain belül. A kollaboráció fő koncepciója, hogy a művészetet közelebb hozzák az emberekhez azáltal, hogy kellemes és otthonos közegben találkozhattak az alkotásokkal.  A rendhagyó eseményen létrejött alkotást, egy izgalmas színekben pompázó kanapét, a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályának ajánlották fel. Együttesen a felajánlással, művészettel támogatták illetve a kórházban történő felújításokat, fejlesztéseket és nem utolsó sorban a gyógyító munkát.

művészettel a gyógyulásért
Az élő festés nyújtotta varázs és izgalom remek alkalom arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az adakozás fontosságára.
Forrás: PR AGENT Communications

Alapvetően két féle ember létezik, van, aki kapni és van, aki adni szeret jobban. Én az adó típushoz tartozom, mindig jó érzéssel tölt el, ha örömet okozhatok, ha egy gondolatot válthatok ki, ha egy pozitív érzést kelthetek valakiben életre. Úgy gondolom, hogy értéket képviselünk azzal, amit létrehozunk, és ezt az értéket próbáljuk továbbadni úgy, hogy az példaértékű lehessen.” -  nyilatkozta Pintér András Ferenc – PAF, a projektben résztvevő művészek egyike. A jótékony cél támogatásával kapcsolatban Juhász Szilárd is hasonlóan vélekedett: „Mindig az hajt, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból és az adott helyzetből. De ha bármilyen formában hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy valaki életét picit is jobbá tegyük, az mindenképpen extra elégedettséggel tölt el és utólag át is értékeli az ecsetvonások súlyát.” Révész Ákos szerint „az elkészült műtárgy egy rendhagyó festmény, amely kanapéként is használható. Lehetőség adódik bárkinek belefeküdni akár a művészet közepébe, legalábbis a mi felfogásunk szerint.”

művészettel a gyógyulásért
Az elkészült műtárgy kanapéként is használható. Bárkinek lehetőséget ad arra, hogy befeküdhessen a művészet közepébe.
Forrás: PR AGENT Communications
Élénk színfolt a társalgóban

Az immáron több színben pompázó bútor nemrégiben Szombathelyre került és foglalta el új helyét a kórház gyermekosztályának részlegén. Az ünnepélyes átadásról és a művészeti alkotásról az alábbiakban nyilatkozott dr. Csákváry Violetta, a gyermekosztály vezető orvosa:

Kíváncsian vártuk az ADA kanapé érkezését Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályunkon, hiszen művészeti bútordarab adományozására még nem volt példa. Az első telefonhívás kapcsán meglepődtem a felajánláson, pláne amikor a művészeti kanapé méreteit is megtudtuk. Rögtön tervezgettük hol lenne a legjobb helye a kanapénak. Az adomány megérkezését követően azonnal birtokba vették a gyermekek a kanapét. A dekoratív bútordarab a C részlegünkön, a társalgóban került elhelyezésre, ami oktatói teremként is működik, így nagyszerűen tudjuk használni a kanapét, amely élénk színfoltja a helyiségnek. Azóta nincs olyan nap, hogy épp ne legyen éppen foglalt, mindig ül rajta valaki.” 

művészettel a gyógyulásért
Az izgalmas színekben pompázó kanapét a szombathelyi Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályának ajánlották fel. Forrás: PR AGENT Communications
A jó cél vezérelte a projektet

Karácsony alkalmából szerettünk volna egy olyan élményt adni a közösségnek, amely mindamellett, hogy páratlan művészeti értékű, egy nemes célt is képvisel. Úgy gondoltuk, hogy az élő festés nyújtotta varázs és izgalom remek alkalom arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az adakozás fontosságára.” – emelte ki Déri Tamás, az ADA nemzetközi értékesítési vezetője, így támogatva művészettel az adakozást.

Mivel a kanapé a körmendi gyárban készült, így mindenképp egy környékbeli desztinációt és kórházat kerestünk, ahol szükség lehet egy ilyen jellegű adományra. Mivel első körben vas megyére fókuszáltunk, így úgy gondoltuk, hogy a szombathelyi kórház gyerekrészlegének lenne észszerű felajánlani a kanapét. Szülőként szívszorító végignézni, ahogy szülők és a gyerekek nap mint nap küzdenek a gyógyulásért. Mindenképp nagyon jó érzés volt az, hogy az ADA valamilyen módon mosolyt csalhatott az arcukra és jó cél vezérelte a projektet.” – tette hozzá.

Az ADA immár 30 éve van jelen Magyarországon, és mintegy 1200 fővel az ország legnagyobb kárpitozott bútorgyártója, valamint Körmend, Nova és Zalaegerszeg egyik legnagyobb munkaadója. Az ADA által a helyi alapanyagok és az etikus gyártás kiemelt szerepet a bútorgyártásban, mindezek mellett a régió jóléti támogatásának is nagy fontosságot szentel.

A kanapéfestésről készült videót az ADA hivatalos közösségi média felületein keresztül lehet megtekinteni: Facebook, LinkedIn

forrás: lakaskultura

Előző cikk

Fokozott munkálatok az erdőkben

Következő cikk

Kronospan GROW 2022



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések