FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VárosFa Program – Salgótarján

A város önkormányzata is élt a MOL-Új Európa Alapítvány által kínált lehetőséggel és pályázott a Neked Zöldül “VárosFa” elnevezésű programba. Ezzel hetven sorfát nyert a nógrádi megyeszékhely.

– A 25 darab amerikai hársat és a 45 darab puszta szilvát a tervek szerint november 29-től kezdik elültetni – tájékoztatott megkeresésünkre az önkormányzat, hozzátéve: – A cserjék a 21-es számú főút bevezető szakaszán, a kerékpár út mellett kerülnek majd földbe. 

A fenti program a MOL-Új Európa alapítvány, az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület és a Megyei Jogú Városok Szövetsége közreműködésével indult idén tavasszal. A tízezer főnél nagyobb városok pályázhattak arra belterületek fásítása céljából. A kezdeményezésnek köszönhetően hétezer sorfát ültetnek el hazánkban.

A programhoz csatlakozók 16 fafajból választhattak, településenként 30-70 darab, a városi körülményeket jól tűrő, már életerős sorfát lehetett igényelni. A facsemeték mellett az ültetéshez szükséges kiegészítőket – egyebek mellett karókat, talajtakaró mulcsot – is kaptak a pályázók annak érdekében, hogy a növények nagyobb valószínűséggel eresszenek gyökeret és növekedjenek.

A nyertes városok a facsemeték mellett edukációs programban is részesülnek, melynek célja, hogy a települések fiatal lakóinál kialakuljon, fejlődjön a fenntarthatósággal, a fák és az erdők fontosságával kapcsolatos tudatos szemléletmód.

forrás: NOOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

VárosFa Program - Bátonyterenye

Következő cikk

VárosFa Program - Berettyóújfalu



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések