FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VárosFa Program – Szarvas

A gyerekek is segítettek Forrás: V.E. felvétele

A MOL-Új Európa Alapítvány első programjának keretében ültettek fákat Szarvason, a Pepi sétány víz felőli oldalán.

Dr. Kepenyes Réka hatósági ügyintéző az eseményen elmondta, az alapítványon túl az Agrárminisztérium, az Országos Erdészeti Egyesület, valamint a Megyei Jogú Városok Szövetsége összefogásában valósul meg az a „Neked Zöldül” fenntarthatósági program, amelynek első, VárosFa elnevezésű szakaszában 70 darab fát kapott a szarvasi önkormányzat a település zöldítése érdekében. Ezek többségét a Komép Városgazdálkodási Kft. elültette, az utolsó néhány darabot pedig az esemény keretében ültetik el, a város óvodásainak közreműködésével.

Partczen Benedek, a Komép főkertésze elmondta, a programban 20 amerikai hársat, 21 keskenylevelű kőrist, 20 korai juhart, és 9 platánt ültettek el Szarvas különböző pontjaira. Ezen fafajok egy része őshonos, illetve nagy díszítő értékkel bír, ezért esett rájuk a választás.

Babák Mihály polgármester kifejtette, a város faállományát már ideje felújítaniuk, ezért is örül a programnak. Azt pedig azért tartja jónak, hogy óvodásokkal együtt ültetnek, mert az ő életüket és egészségüket szolgálják majd ezek a fák.

forrás: BEOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

VárosFa Program - Gyula

Következő cikk

VárosFa Program - HajdúsámsonStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…