FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VárosFa Program – Bicske

A MOL – Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület „Neked Zöldül” néven elindult fenntarthatósági programjában a 10 ezer főnél nagyobb települések pályázhattak fásításra. A Vérteserdő Zrt. működési területén Bicskén zárult az őszi ültetések sora.

A pályázaton sikeres városok 16 fafajból választhattak. A nagyméretű sorfák mellett az ültetéshez szükséges kiegészítőket (támaszték, talajtakaró mulcs, törzsvédő háló, rögzítő szalag) a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. Juniperus Parkerdészete szállította le. Emellett a pályázók útmutatót és szakmai tanácsadást is kaptak a helyi erdészek közreműködésével. A Vérteserdő Zrt. Komárom-Esztergom és Fejér megyei területrészein az Országos Erdészeti Egyesület szervezte az állami erdőgazdaság szakembereinek bevonásával és az OEE Vértesi Helyi Csoportja tagjainak koordinálása mellett a faültetéseket.

Bicske Város Önkormányzata 60 db sorfára, közte juhar, szil, kőris és szivarfa különböző kertészeti változataira pályázott sikeresen. Az ültetést kollégáink segítségével a város több pontján is a helyszínek gondos kiválasztása előzte meg. A sorfákat a Bicske Városi Óvoda – Szivárvány Tagóvoda ovisai november utolsó napján Bálint Istvánné polgármester, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Csörgöl Ákos alpolgármester és az Önkormányzat dolgozóinak társaságában ültették el Gulyás Gábor, a Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóságunk vezetője és Geiszt Ferenc kerületvezető erdész kolléga segítő közreműködésével. Játszóterek, parkok, utak szegélye mellé kerültek a fák. A közlekedésből adódó por megkötésével és a hőség idején árnyalásukkal, párologtatásukkal járulnak hozzá a város még élhetőbbé tételéhez.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat bicskei telephelye is megújul. Az MMSZ Forrásközpontjának lelkes csapata, Sashalmi László vezetésével precíz munkával ültette el a juharokat november 29-én Boglári Zoltán, a Vérteserdő kommunikációs vezetője és Reményfy Zsigmond erdőmérnök gyakornok szakmai segítsége mellett. A nagy terület zöldfelületeit a 37 sorfa tovább gyarapítja és ezzel nagyban hozzájárul a helyi mikroklimatikus viszonyok kedvező alakulásához.

forrás: Vérteserdő Zrt.

Előző cikk

VárosFa Program - Komárom

Következő cikk

Ausztria aktív erdőgazdálkodást sürget



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések