FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tisztán gyönyörű a tavaszi erdő

Végre itt a tavasz! A Bokodi úti Park erdőt járva ma azt tapasztalhattuk, hogy virágzanak a fák, csiripelnek a madarak. Na meg hogy helyenként hegyekben áll a szemét. Az út mentén a közlekedők üres italos dobozai – palackjai találhatóak meg, de a fő probléma, hogy vannak olyan emberek Baján, akik ipari méretekben hordják ki a szemetüket a város határaiba.

Szerencsére Bátori Magdi néni elit osztaga, a Szemétfogócska csapata változatlanul teszi a dolgát, pár hetente egymást követik az önkéntes szemétszedő akciók amikhez sokan csatlakoznak. Ma a Park erdőben egy nagyobb gócpontot számoltak fel az aktivisták egy óra alatt.

Volt megint minden a zsákmány között. A tv-ktől és a wc csészéktől kezdve az autó karosszéria elemeken keresztül a nyugágyig, vagy a régi fürdőszoba szekrényig széles volt a választék.

Ezeket mind zsákokba és konténerekbe gyűjtötték, az építési törmelék, a veszélyes hulladék és a gumiabroncsok maradtak. Az utóbbiakat az erdészet fogja összegyűjteni egy hasonló akció keretében.

Két konténer egy óra alatt megtelt.

Összességében mindenkinek tudjuk ajánlani, hogy tegyen egy kirándulást, hiszen valóban gyönyörű látvány a tavaszi erdő a virágzó fákkal. De aki meglátogatja a természet lágy ölét számítson arra, hogy olyan dolgokat is fog látni, ami nem oda valóak. Szégyen, hogy közülünk sokan ezt a primitív megoldást választják, hogy megszabaduljanak hulladékuktól, építési törmeléküktől. És sajnos ezt rendszeresen teszik, hiszen hiába az önkéntesek önzetlen munkája, a szemét csak egyre több lesz.

forrás: SugóPart

Előző cikk

Tűzgyújtási tilalom visszavonása

Következő cikk

Debrecen erdőtisztító csapatai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…