FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtakarításra készülő vadászok

Már hagyomány, hogy a Future of Debrecen csatlakozik a Zrínyi Vadásztársaság akciójához, melynek keretében megtisztítják a nagycserei erdőket.

Az erdők vadeltartó képességet optimális szinten kell megtervezni, ebbe nem fér bele a szemét, vélekednek a Zrínyi Vadásztársaság tagjai. Így aztán már több mint 15 éve szervezik ezt a programot. Az elmúlt 14 évben mintegy 1400-1500 köbméter szemetet szedtek össze közel 2500 személy segítségével ezeken a vadásztársaság által koordinált rendezvényeken.

A mostani lesz az eddigi legnagyobb akciójuk, hiszen több mint kétszázan jelentkeztek a március 25-re meghirdetett feladat elvégzésére. A munka a tervek szerint csoportokban, brigádokban folyik majd, a csapatokat helyismerettel rendelkező brigádvezetők irányítják. 

Újra erdőtakarításra készülnek a vadászok és a debreceni természetvédők

Fotó: illusztráció

Debrecen önkormányzata tizenkét konténert adott, az erdészet biztosítja a speciális védőkesztyűt és a 200 literes szemeteszsákokat, valamint tíz további konténert.

A környékbeli erdészek, a polgárőrök, mezőőrök és harminc fővel a közterület munkatársai is csatlakoztak az akcióhoz, melynek keretein belül 5500 hektár területet járnak be Sámsonkert szélétől a Fancsika I-es és II-es tó határáig.

A létszám már betelt, a találkozási pont a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség Traktoros utca 3. szám alatti épülete előtt lesz reggel fél nyolckor és a munka várhatóan 14 óráig tart majd. A szervezők jóvoltából a befejezés után ebéddel várnak minden résztvevőt.

forrás: DEHIR

Előző cikk

Fafodrászok Budapesten

Következő cikk

TeSzedd! hulladékgyűjtő akció



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések