FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újvidék = Európai Erdők Városa 2023

Az erdők a legfontosabb és legsokoldalúbb ökológiai infrastruktúrát jelentik Európában. Napjainkban az erdők a páneurópai táj 35%-át borítják, otthont adva a biológiai sokféleség jelentős részének, és olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtva, amelyek támogatják a vidéki területek ellenálló képességét és a városi területek jólétét.

Az erdők létfontosságú ökoszisztéma-szolgáltatásokat nyújtanak, támogatva az olyan kritikus erőforrások fenntarthatóságát, mint a víz és a talaj, és kulcsszerepet játszanak az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban és annak mérséklésében.

Az urbanizált európai társadalmakban könnyen feledésbe merül az erdők szerepe az árucikkek, a jólét, az egészség és más társadalmi előnyök biztosításában. Az Európai Erdészeti Intézet szeretné a közvélemény és a döntéshozók figyelmét felhívni az európai erdőkre – és népszerűsíteni azok sokoldalúságát, jelentőségét és társadalmi hatását.

2014-től az Európai Erdészeti Intézet az EFI éves konferenciájának otthont adó városnak adományozta az “Európai Erdők Városa” címet. A 2023-as EFI éves konferenciát 2023 szeptember 20-22. között a szerbiai Újvidéken fogják rendezni.

A cím évente kerül odaítélésre, és egy évre szól. Ez alatt az egy év alatt a város felhasználhatja a címet promóciós anyagaiban és kommunikációjában. Az EFI egy speciális logót biztosít ehhez a felhasználáshoz.

Az eredeti cél, az európai erdőkkel kapcsolatos tudatosság növelése érdekében a város várhatóan más, az erdőkkel kapcsolatos, a szakemberek és a nyilvánosság számára szervezett tevékenységeket is be fog illeszteni az év programjába.

Előző évek Európai Erdők Városai:
2022 – Barcelona
2021 – Prága
2020 – Bonn
2019 – Aberdeen
2018 – Szardínia
2017 – Oslo
2016 – Bécs
2015 – Szentpétervár
2014 – Bilbao

szerk/ford: Tóth János, forrás: EFI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdők vízháztartása

Következő cikk

Lengyel fűrészipar segélykiáltása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések