FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

RoseWood4.0

A ROSEWOOD4.0 projekt hivatalosan és sikeresen lezárult 2022 júniusában, de ez nem jelenti a valódi végét. A folytatásról, a rendszer elérhetőségéről az EFI – Európai Erdészeti Intézet gondoskodik.

A ROSEWOOD4.0 hálózat, amelyet a CEKOM (korábbi ROSEWOOD4.0 partner és CEE Hub menedzser, Horvátország) koordinál, 2022. július 1-jétől önkéntes alapon, a projekt összes partnere (21 korábbi ROSEWOOD4.0 partner) és eddig öt további tag (IFER, AFR, FEUGA, CESAM és Taxus IT) közreműködésével folytatja munkáját.
A ROSEWOOD4.0 hálózat nyitott új tagok (pl. szervezetek, klaszterek, szövetségek stb.) számára, akik a korábbi ROSEWOOD4.0 konzorciumon kívül erdészettel és faanyagmobilizációval foglalkoznak.

A ROSEWOOD4.0 hálózat háromhavonta találkozik (online), hogy (1) információt cseréljen, (2) meghatározza a jövőbeli együttműködési lehetőségeket (pl. új javaslatok az EU finanszírozási programjaihoz), (3) összegyűjtse az új legjobb gyakorlatokat és innovációkat a ROSEWOOD4.0 tudásplatform számára, és (4) megvitassa a hálózat tagjai számára releváns témákat.

A hálózat emellett négyhavonta ROSEWOOD4.0 hírlevelet ad ki (itt lehet feliratkozni). Ha szeretne csatlakozni a hálózathoz, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Danijela Bartolovićcsal (CEKOM, bartolovic@cekom.hr).

A ROSEWOOD4.0 hálózat virtuális találkozója 2022. október 13-án a H2020 projekt lezárását követő új szövetség keretében.

Fontos kiemelni, hogy a projekt júniusi befejezését követően a ROSEWOOD4.0 tudásplatformot az EFI Bioregions Facility kezeli, biztosítva, hogy a platform és tartalma hosszú távon is online és elérhető legyen a látogatók számára. A platformon egy új, “ROSEWOOD (R) & ROSEWOOD4.0 (R4) Legacy” elnevezésű szekciót hoztak létre, amely a ROSEWOOD4.0 (2020-2022), de a ROSEWOOD (2018-2019) összes releváns eredményét és eredményét is tartalmazza, például a nyilvános eredmények és jelentések, útitervek, videók, EIP-AGRI gyakorlati összefoglalók és képzési anyagok.

Ezen túlmenően a ROSEWOOD4.0 hálózat, de új projektek és kezdeményezések révén is további adatlapok (jelenleg több mint 275 áll rendelkezésre) kerülnek fel a platformra az újonnan azonosított legjobb gyakorlatokról és innovációkról. Ilyen például a nemrégiben finanszírozott Horizon Europe GOFORESTS projekt (HORIZON-CL6-2022-GOVERNANCE-01), amelyet a Firenzei Egyetem koordinál, és amelyben a ROSEWOOD4.0 korábbi koordinátora (SEZ) és számos ROSEWOOD4.0-partner, például az EFI, CESEFOR, CNPF, CEKOM és SFI vesz részt. 2023 és 2026 között a GOFORESTS a tudásplatformot új legjobb gyakorlatokkal és innovációkkal fogja ellátni, amelyek az európai faanyagmobilizációval és digitalizációval foglalkozó EIP-AGRI operatív csoportok kulcsfontosságú eredményei.

Mostantól a ROSEWOOD4.0 hálózat fő kommunikációs és terjesztési csatornái a hírlevél, a Twitter, a LinkedIn, valamint az EFI Bioregions Facility és a CEKOM honlapok lesznek.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ROSEWOOD4.0

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Folyamatosan zajlik a szociális tűzifa osztása

Következő cikk

Fűrészáru export-bejelentés (frissítve)



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések