FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VG Podcast a hazai lakásállományról

Nem emeli a jólét szintjét a hazai lakásállomány harmada – mondta a VG Podcastnak a Velux Magyarország public affairs vezetője. Kovács Gábor szerint az ingatlanoknak a well-beinget, a lakosság általános jó érzését kellene szolgálniuk.

Az egészségkárosító épületek nemcsak hatalmas ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, de csökkentik a bennük lakók produktivitását és a megbetegedések miatt növelik az egészségügyi kiadásokat.  

Kovács Gábor, a Velux Magyarország Public Affairs vezetője
VG-Podcast
A képre klikkelve meghallgathatod az interjút.

Összességében a felújításokkal csaknem 4 milliárd eurót lehetne megspórolni Magyarországon, 2050-ig – hangsúlyozta. A legjellemzőbb probléma a penészesedés, ami a nemrég átadott otthonokban is jelen lehet. 

A lakás túlzott szigetelése, a természetes szellőzés „lenullázása” ugyanúgy a gombák elszaporodását okozhatja, mint amennyire ez a  régi, lepusztult, átnedvesedett falú épületekre jellemző.  

Kovács Gábor szerint Magyarországon általános probléma, hogy a lakosság túl keveset szellőztet, mondván az ablakok kinyitása „zsebre megy”, a hideg beáramlása növeli a rezsiszámlákat. Ugyanakkor ezért sokkal nagyobb árat fizethetnek, ugyanis a rossz levegő folyamatos belélegzésével saját a egészségét kockáztatják. Kevesen tudják, de önmagában a lakás rendszeres átszellőztetése 40 százalékkal csökkenti az asztma kialakulásának esélyét – tette hozzá.  

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast

forrás: vg.hu

Előző cikk

A tűlevelű növények sem bírják az extrém hőséget

Következő cikk

Világranglistán a Szent István-terem



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések