FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

VELUX versíró pályázata

„A napfény útja” címmel indít versíró pályázatot a világ piacvezető tetőablak-gyártója, a VELUX Cégcsoport. A pályázóktól saját költeményeket várnak arról, hogy mit jelent számukra a napfény, a győztesek pedig értékes VELUX ajándékcsomagot, valamint mentorálási lehetőséget kapnak a zsűri költőivel, ezenkívül lehetőséget arra, hogy szélesebb körben is megismerje verseiket a nagyközönség.

A természetes fény nélkülözhetetlen szerepet játszik mentális egészségünk megőrzésében, hozzájárul belső óránk működéséhez és az egészséges otthonban is feltétlenül szükség van elegendő fényre.

VEL-23-005-10-wayoflight v1 mod8

A VELUX Cégcsoport számára végzett reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a magyarok 80 százaléka szerint nagyon fontos, hogy a mentális egészség prioritást élvezzen az életünkben, ennek ellenére a magyarok 26%-a gyengének vagy kifejezetten rossznak értékeli a saját lelki állapotát. A 2022-es VELUX Healthy Homes Barometer szerint a magyarok 31 százalékát érinti legalább egy olyan, beltéri klímához kapcsolódó kockázat – legyen az a nedvesség és penész, a sötétség, a hideg vagy a túlzott zaj – ami komoly problémát jelent a fizikai és mentális egészségünk szempontjából, miközben a magyarok 88 százaléka mondta azt a reprezentatív VELUX kutatásban, hogy előfordult már vele, hogy különbséget észlelt a közérzetében, amikor olyan szobában töltötte az időt, ahol sok természetes fény van, egy olyan szobához képest, ahol kevés vagy egyáltalán nincs természetes fény.

VEL-23-005-10 SZ.png

Tetőablak-gyártóként a VELUX Cégcsoport azon dolgozik, hogy megbízható és magas minőségű nyílászárókat kínáljon, amelyek hosszú éveken keresztül hozzájárulnak az otthonok megfelelő megvilágításához és szigeteléséhez. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a tetőablakon beáramló napfény az otthon lakóinak lelki állapotára, mentális egészségére is hatással lesz. A víz és a levegő mellett a természetes fény is az élet feltétele, emellett javítja a kedélyállapotunkat és fokozza a kreativitást, így a versírás alkotó szellemű gyakorlata tökéletes módja lehet annak, hogy elmondjuk: mit jelent számunka a napfény” – mondta el Ritea Noémi, a VELUX Magyarország ügyvezetője.

A versenyt a VELUX Cégcsoport által felkért három mentor, Szabó T. Anna, Lackfi János és Pásztor Anna hirdették meg saját közösségi oldalukon, ahol a poszt alatt, kommentben várják a pályaműveket 2023. 11. 06-án éjfélig. A mentorok november 13-án hozzák meg a végső döntést arról, hogy kinek a versét találták a legjobbnak a hozzájuk érkező pályaművek közül.

VEL-23-005-10-wayoflight v1 mod6

A pályázat győztesei egy VELUX ajándékcsomagot és egy online vagy személyes mentori alkalmat kapnak azzal a szerzővel, akinél versükkel pályáztak, valamint mentoruk és a VELUX Cégcsoport a nagyközönséggel is megosztja versüket, természetesen a szerző nevének megjelölésével.

forrás: index

Előző cikk

Zsugorodó európai parkettapiac

Következő cikk

Visszaesés a lakásépítésben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések