FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

BuszRent erdősítési programja

A BuszRent a társadalmi felelősségvállalás jegyében “Csemetékkel a csemetékért!” elnevezéssel erdősítési programot hirdetett 2022-ben. A vállalat szervezésében a Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészetéhez tartozó, Pécs-Somogy feletti Rücker-aknai lőtérnél a kémesi Munkácsy Albert Általános Iskola második osztályos tanulói 50 meggyfa csemetét ültettek el.

A Dél-dunántúli régió piacvezető személyszállító cége, a 20 éves szakmai tapasztalattal és az ország egyik legnagyobb autóbuszflottájával rendelkező BuszRent a társadalmi felelősségvállalás jegyében “Csemetékkel a csemetékért!” elnevezéssel erdősítési programot hirdetett 2022-ben. A környezetvédelmet kiemelten fontos misszióként célul tűző cég kezdeményezésének legfőbb célja, hogy az élménypedagógia módszereivel játékosan ösztönözze és edukálja a felnövekvő nemzedéket a természet, az erdő tiszteletére és szeretetére.

A vállalat szervezésében április végén a Mecsekerdő Zrt. Árpádtetői Erdészetéhez tartozó, Pécs-Somogy feletti Rücker-aknai lőtérnél a kémesi Munkácsy Albert Általános Iskola második osztályos tanulói 50 meggyfa csemetét ültettek el. A Mecsekerdő Zrt. nem pusztán a szakmai hátteret adta idén is a faültetéshez: mindent megtettek, hogy a gyerekek olyan élménnyel térjenek haza, ami később meghatározó lehet. Az élménypedagógia az ő esetükben nemcsak az elméleti tudás átadásáról szól, hanem arról, miért fontos az erdőgazdálkodás, a fatelepítés, a környezettudatosság, hogyan kell ültetni, gondozni a facsemetéket, de mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek élvezzék a programot és igazán megértsék a jelentőségét. Segítőkész, „gyereknyelven beszélő” hozzáállásuk példaértékű.

Ez az idei akció is bizonyítja, hogy a BuszRent tettekkel és a környezettudatos nevelés támogatásával is erősíti azt a szemléletet, amelynek fontosságára a működése, a tevékenysége során is felhívja a figyelmet. Céljuk az, hogy ne csak a személyszállításban, az utazásban nyújtsanak életre szóló élményt. Együttműködésük a Mecsekerdő Zrt-vel folyamatos, közös erdőtelepítési programjuk ősszel folytatódik.

forrás: Mecsekerdő Zrt.

Előző cikk

Újabb erdei turisztikai létesítményt avattak

Következő cikk

Összefoglaló a faanyag-kereskedelmi lánc ellenőrzésekről



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések