FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

30 éves hazánkban az ADA bútorgyár

Az ADA (2022-ben) immár 30 éve van jelen Magyarországon, és mintegy 1200 fővel az ország legnagyobb kárpitozott bútorgyártója, valamint Körmend, Nova és Zalaegerszeg egyik legnagyobb munkaadója.

Időtlen bútorok Magyarország legnagyobb bútorgyártójától

Az ADA Möbelwerke, Ausztria legnagyobb, több mint 65 éves múltra visszatekintő kárpitozott bútorgyártója 30 éve van jelen Magyarországon. Először Körmenden, majd Nován, végül Zalaegerszegen nyitott az ADA gyárakat, ahol kanapékat, matracokat, ágyakat és étkezőgarnitúrákat gyártanak. Még a kárpitozott bútorok termékfejlesztése is Magyarországon történik. Ezzel az ADA Magyarország legnagyobb bútorgyártója. A vállalat angeri, magyarországi és romániai (Szalonta) egységeiből kiváló minőségű, tartós és fenntartható módon előállított bútorokkal szolgálja ki Európát. Az 5 legfontosabb piac Németország, Ausztria, Svájc, Magyarország és a Benelux államok.

A napi kiszállítások száma Magyarországon 150 kanapé, 50 fotel, 240 ágy, 700 matrac és 1000 léckeret. A széleskörű gyártás és a nagyfokú személyre szabhatóság tette különlegessé az ADA-t.

Az elmúlt években az új élet- és munkakörülmények hatással voltak a bútorpiaci trendekre. Az ADA olyan megoldásokkal rendelkezik a magyar piac számára, amely támogatja a kényelmes és egyedi életvitelt. A helyi alapanyagok és az etikus gyártás is kiemelt szerepet kap a bútorgyártásban. A gyártó három saját magyarországi fejlesztési részleggel elégíti ki a piac igényeit. Az ADA termékfejlesztő csapatának több mint fele Magyarországon dolgozik, valamint a cégcsoport összes ülőbútorának és a teljes szállodai bútorzatnak hazánk a központi fejlesztési részlege.

DOMINO
Bútortrendek a magyar piacon

Magyarországon az ágyneműtartós és a kényelemtámogató funkcióval ellátott kanapék a legnépszerűbbek.  Az ADA két legkelendőbb modellje a DOMINO és a SILVANO. Az előbbi nagyon praktikus, vendégeknek tökéletes, ráadásul különböző karfák, háttámlák, állítható ülésmélységek és különböző relax funkciók közül választhat a vevő. Évek óta változatlan trend, hogy a legnépszerűbb bútorok a modern designt és az okos funkciókat ötvözik. A SILVANO kanapé meglehetősen új, de nagy sikerrel szerepel nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi piacokon is. A magas párnák egy speciális merevítőnek köszönhetően előre-hátra hajthatók, így maximális kényelmet biztosítanak.

SILVANO

Az Európában eladott ágyak legnagyobb részét a boxspring ágyak teszik ki, amelyek réteges felépítésüknek és állítható fejtámlájuknak köszönhetően kényelmes magasságot és maximális alvási kényelmet biztosítanak mindenkinek. A KALINA sikere a modern dizájnban rejlik. Az ágydoboz, a matrac és a topper kiegyensúlyozott fekvési érzetet biztosít. Az ágyak esetében a kiskereskedők között más-más termék vezeti a toplistákat, az ágyak nagyfokú testreszabhatósága miatt. Rendkívül széles a választék az ágyrendszerekből, ahol a vásárlók különböző funkciók, ágykeretek és típusok közül választhatnak.

Kalina

Az ADA új területe az étkezőgarnitúrák gyártása. Ahogy az amerikai konyhás nappalik egyre divatosabbá válnak, úgy nő az igény az étkezőbútorok iránt, amelyek illeszkednek a nappali többi részéhez. Az INA étkezőszékek speciálisan úgy lettek kialakítva, hogy az innovatív ADAption funkciónak köszönhetően ergonomikusan kövessék az ember mozgását, így a végtelen, egész napos ülés kényelmes élménnyé válik.

A kiváló minőségnek köszönhetően az ADA bútorok hosszú éveken át a lakás ékei lehetnek. Fenntartható és erőforrás-takarékos gyártási eljárással készülnek, és egy életen át elkísérik az embereket. Minden egyes termék csak a megrendelés beérkezése után készül el, így a kiválasztott darab teljes mértékben személyre szabható. Az ADA az idő szellemével halad, és csak azt gyártja, amire szükség van.

INA
ADA és kortárs művészet

A művészet és a belsőépítészet gyakran nagyon közel állnak egymáshoz, ahogy azt a YoungArt design eseménye is mutatja a MOM Parkban: Idén karácsonykor az ADA kilép a bútoráruházak falai közül, és először jelenik meg Budapest egyik legdivatosabb bevásárlóközpontjában, ahol a youngart.hu online galéria pop-up shopjában ADA bútorokat láthatnak a vásárlók. Az együttműködés célja, hogy a kortárs művészetet közelebb hozza a befogadó közönséghez. A youngart X-mas Art Fair közel 180 négyzetméteren több száz műalkotást kínál december 23-ig. Az üzletet úgy alakították ki, hogy otthonos hangulatot teremtsen, így a vásárlók az ADA kanapékon csodálhatják meg az alkotásokat, és elképzelhetik, milyen lenne, ha a kiválasztott művet otthonuk kényelmében élvezhetnék. Ráadásul, aki most a pop-up galériában műalkotást vásárol, részt vehet egy nyereményjátékon, amelynek fődíja egy kényelemes ADA fotel.

Nem ez az első kollaborációja az ADA bútorgyárnak és a youngart.hu online galériának. Idén az ADA is csatlakozott az Art Markethez, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi művészeti vásárához, ahol 5 kontinens 40 országából vettek részt kiállítók. Igazán kiemelkedő és meglehetősen egyedi művészeti esemény volt, és természetesen nem az utolsó. A cég jövőbeli ambíciói mindenképpen előre mutatóak: a hazai piacon való terjeszkedés és a márkastratégián való munka folytatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Jysk - négyszeres Superbrands díjas

Következő cikk

Bővül a SOE Almanach



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések