FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mohácsi bútorgyár fejlesztése

Új gyártócsarnokot épített és gépeket szerzett be a bútorgyártással foglalkozó mohácsi Sella&Decor Kft. egy több mint 640 millió forintos fejlesztés részeként – közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) Magyar Multi Program III. 321 millió forintos támogatásával és ugyanekkora mértékű önrésszel a vállalat a meglévő mohácsi üzemcsarnoka mellett új – az új üzletágként laminált bútorok gyártására alkalmas – csarnokot épített.

A beruházás mellett technológiai korszerűsítést is végrehajtottak, így a vállalkozás – egyebek mellett – téresztergagépet, fúró-maró lapmegmunkáló gépet, CNC megmunkáló központot, marógépet, gyalugépet vásárolt, míg a felületkezelés magas színvonalú kivitelezésére festőpumpákat, a kárpitos üzletág fejlesztésére több professzionális varrógépet szerzett be.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a projekt részeként a gyártás során keletkező eselékfa hasznosítása érdekében aprítókat és – értékesítésre szánt – fabrikett téglák gyártására alkalmas gépet is vásároltak.

A fejlesztések hozzájárulnak a társaság stabil működéséhez, a bevételek és a bérek növekedéséhez, a munkahelyek megtartásához és – az új termékek piacra vitelével – az exportbevételek növekedéséhez – olvasható a cég közleményében.

Az MTI érdeklődésére Vágner Attila ügyvezető közölte: a túlnyomórészt exportra termelő cégük évről évre egyre több, jelenleg 55 embernek ad munkát. A társaság 2022-es nettó árbevétele meghaladta az 1,3 milliárd forintot, míg adózott nyeresége 130-200 millió forint között lesz várhatóan. A cég egy évvel korábban 1,1 milliárdos nettó árbevétel mellett 134 millió forintos profitot ért el.

forrás: MTI 2023-02-16

Előző cikk

AM új agrártámogatási honlapja

Következő cikk

A körforgásos gazdaság bevezetése - stratégia bemutatóStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Jysk megújulás

A JYSK folyamatosan újítja meg hazai áruházait. Májusban megújulva nyit újra a hajdúszoboszlói és az egyik budapesti üzlet…