FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Faültetés a Miskolci Egyetemen

Az előző év karácsonyán ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfákat ültették ki pár hete a Miskolci Egyetem főépületének parkjába.

A fenntarthatóság jegyében 10 darab fenyőfát ültettek az egyetemen a főépület előtti parkrészbe.

Az előző év adventi időszakában a Miskolci Egyetem gyűjtéssel segítette a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszáninneni Református Egyházkerület karitatív munkáját, emellett pedig egy kis karácsonyfa kiállítással is készültek az ünnepekre. Ezek a fenyők túlélték a telet, és mostantól a campus parkját díszítik majd.

Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora a helyszínen elmondta, a campus 90 hektáros területén próbálnak minél több zöld területet megőrizni, zöldíteni és az egyetemen történő fejlesztések során is próbálják előtérbe helyezni a környezettudatos megoldásokat.

A fák ültetésében segített Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, éppen az egyetemre érkező Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora, Ligetvári Éva, a Miskolci Egyetem Hallgatói Szolgáltatások Osztályának osztályvezetője, Boda Péter, a Miskolci Egyetem Üzemeltetési Osztályának osztályvezetője, dr. Szemán Ákos, a Tiszáninneni Református Egyházkerület presbiteri főjegyzője és Tóth-Simon Károly, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat karitatív referense.

forrás: BOON 03-24

Előző cikk

Településfásítás - Vértesszőlős

Következő cikk

Faültetés újszülötteknek - NagymágocsStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések