FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Csolnok

30 hársfát ültettek Forrás: Facebook/Csolnok Község hivatalos oldala

A közelmúltban megérkezett Csolnokra az a harminc darab kislevelű hársfa, melyet a Településfásítási Program keretében nyert a községi önkormányzat. A sikeres pályázatot azzal a kezdeményezéssel egészítették ki, hogy a 2022-ben született gyermekek tiszteletére a szülőkkel közösen ültették el a fákat.

Az önkormányzat közölte, hogy Csolnok egyik legszebb részén, gyönyörű panorámával bíró domboldalon alakították ki a harmadik számú Gyermekligetet, ahol munkagéppel ásták ki a gödröket. Mint ismert, régi szokásnak megfelelően először a templom mögött, majd a következő évben a Leányvári utca végén ültetettek el facsemetéket a falu legfiatalabb lakóinak tiszteletére.

Az önkormányzat Facebook-oldalán olvasható, hogy az Agrárminisztérium Településfásítási Programja keretében a faültetést a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága finanszírozza, lebonyolítását pedig az Országos Erdészeti Egyesület segíti. Kolonics Péterné polgármester megköszönte a támogatást és mindazok segítségét, akik a előkészületben, a szervezésben és a megvalósításban segédkeztek.

forrás: KEMMA

Előző cikk

Fadoktorok, faápolók

Következő cikk

Húsvéttól nyit a Sasbérci-kilátó



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések