FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Jól halad az ország erdősítése

Ütemterv szerint halad az ország erdősítése, a 2030-ra kitűzött 27 százalékos erdősültség teljesülni fog – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, a Fejér vármegyei Martonvásáron.

Dr. Nobilis Márton a térség országgyűlési képviselőjével gömbszivar fát ültetett el a Településfásítási Program tavaszi faültetésén a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ előtt.

Az államtitkár ezt követően úgy fogalmazott: “a fa otthon dísz, az erdőben árnyék és az élővilágnak élettér”, ezért is kiemelten fontos az erdősült területek arányának növelése, amely 46 ezer hektárral nőtt az elmúlt két évben.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a településfásítás is ezeket a célokat szolgálja, mindamellett környezetvédelmi és klímavédelmi szempontokat is szolgál.

Dr. Nobilis Márton a programmal kapcsolatban ismertette: az elmúlt két évben 36 ezer fát ültettek el belterületen, amelyre a kormány a Vidékfejlesztési Programban 1,5 milliárd forintot biztosított. Jelezte, hogy idén a 10 ezer fő alatti településeken 10 ezer fát fognak elültetni.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő hozzátette: a tavasszal kétezret, ősszel további nyolcezer fát fognak elültetni a pályázaton nyertes településeken. Tájékoztatása szerint összesen 13 különböző fafajta közül lehetett választani, Martonvásáron kőris, hárs és gömbszivar fajtákat ültettek. A 10-14 centiméter körátmérőjű facsemeték magassága 2-5 méter.

Megemlítette, hogy a város több helyszínén, a temető, a sporttelep és az iskola környékén 21 fát ültetnek, amelyhez Nobilis Márton további három fával járult hozzá.

forrás: Agrárminisztérium

Előző cikk

Madárodúk telepítése Gemencen

Következő cikk

Hűsítő Ligetek Program - Eger



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések