FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

JAF Akadémia – CLT bemutató

A Jaf Holz Ungarn Kft. április elején CLT bemutatót tartott Zalacsányban egy konkrét referencia építésénél tervezőknek, kivitelezőknek és beruházóknak.

JAF AKADÉMIA ÉVINDÍTÓ FAÉPÍTÉSZETI SZAKMAI RENDEZVÉNY

Közel 300 fő, építész tervező, statikus tervező, kivitelező, beruházó és egyetemista vett részt vállalatunk 7 napos rendezvényén, amelyen a zalacsányi Batthyány Kastélyszálló rendezvényépületének 400 m2-es bővítése során felhasznált anyagokat, illetve alkalmazott technológiákat mutattuk be a szakmának.

A referencia épület

A rendezvényépület bővítése növelheti a szálló vendégeinek nyújtott élmények színvonalát, ugyanakkor a fejlesztéseknek összhangban kell állniuk a történelmi épület jellegével és stílusával is. Ezért a felhasznált anyagoknak és az alkalmazott megoldásoknak igen nagy jelentősége volt.

A minőségi anyagoknak és a modern technológiának köszönhetően az építkezés további különlegessége lehetett a rendkívül rövid határidejű vállalás: január végén kezdődött az építkezés, és május 20-án már esküvő lesz az épületben.

Felhasznált anyagok

A nagy fesztávú épület teherviselő elemei – úgymint falak, födém és tető – esetében a konstruktív fa tartók, mint mérnöki faszerkezetek dominálnak. Közel 80 m3 CLT/BBS, 25 m3 BSH és a csomópontokban használt nagy teherbírású Pitzl és Rothoblaas kötőelemek átgondolt alkalmazása járul hozzá a szerkezet gazdaságosságához, ugyanakkor biztosítja az építész tervező által elképzelt, letisztult, légies tereket.

A teljes egészében látszó faszerkezet Remmers UV-álló színtelen felületkezelést kapott, hogy a válogatott lamellákból készült CLT panelek kiemelt környezetben is optikailag vonzó, egységes, ugyanakkor természetes megjelenést nyújtsanak.

A gondosan előkészített fafelületeket az építési folyamatok ideje alatt körültekintően kell óvni, többek között az időjárás viszontagságaitól is. A SIGA Wetguard öntapadó építési védőfólia az építéskor érkező jelentős csapadékmennyig ellenére 100%-ban megvédte a faszerkezetünket, és további különlegessége, hogy a közel 500 m2 felrakása 3 órát sem igényelt a kivitelezőnek.

A SZAKMAI ELŐADÁS TÉMÁI:
CLT Típusok | Szigetelés | Megnevezések | Referenciák | Lehetőségek és előnyök | CLT szerkezetek koncepcionális tervezése | A referencia épület tervezőinek és kivitelezőjének tapasztalatai
JAF Holz faépítészet

A projekt folyamán a JAF Holz elvégezte a műszaki egyeztetést a tervezővel, statikussal, elvégezte a gyártmánytervezést, és elkészítette a beépítésre kész CNC megmunkált szerkezeti elemeket, majd a kivitelezés során végig nyomonkövette a munkálatokat a generál kivitelezővel, így biztosítva azt is, hogy a szerkezetépítés kivitelezési ideje mindössze 8 nap volt, a csupán 3 fős szakembergárda számára.

Faépítészet osztály elérhetősége: faepiteszet@jafholz.hu

Nágl Tamás – Tartószerkezet-tervező szakmérnök
Szikszay István – Tartószerkezet-tervező szakmérnök
Iso Balázs – Műszaki tervező
Vincze Zoltán – Műszaki tervező

Forduljanak hozzánk bizalommal a faépítészeti szolgáltatásainkkal (megmunkálás, gyártmánytervezés), Steico szigetelőanyagok és szerkezeti anyagok, valamint az előadáson elhangzott témakörökben!

forrás: Jaf Holz Ungarn Kft.

Előző cikk

Településfásítás - Bödeháza

Következő cikk

Föld Napja - faültetés Encsen



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések