FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifa-csalók ügye a bíróságon

Csalás büntette miatt tartottak előkészítő ülést a Tatabánya Járásbíróságon április 13-án. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

A vádirat szerint, ahogy azt a Tatabányai Törvényszéktől megtudtuk, a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019 januárjában elhatározta, hogy rendszeresen, jogtalan haszonszerzési célzattal, tényleges teljesítési képesség és szándék nélkül tűzifát kínál megvételre internetes hirdetési oldalakon ahol a tűzifa vételárának előre történő átutalását kéri.

A másodrendű vádlott az ismeretlen személlyel a hirdetések feladása előtt megegyezett abban, hogy a saját nevére bankszámlát nyit és a bűncselekmények elkövetéséből származó, a bankszámlájára érkező pénzösszegeket átutalja vagy személyesen felveszi, majd az ismeretlen személy részére átadja.

Az elsőrendű vádlott két sértettel, a valótlan tartalmú hirdetésben megadott telefonszámon egyeztetett is a tűzifa megvásárlásáról és annak kiszállításáról, mely beszélgetések során ő adta meg a sértetteknek a II. rendű vádlott bankszámlaszámát. A nyomozás során ismeretlenül maradt személy négy embernek 72 ezer és 510 ezer forint közötti kárt okozott.

forrás: KEMMA

Előző cikk

Fertődi innováció: nyáras a málnásban

Következő cikk

Szociális tűzifa-program 2023



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések