FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Illegális fatelep, illegális faanyag

A faanyag kereskedelmét és szállítását ellenőrizték a sajóbábonyi járőrök a partnerhatóság szakembereivel. A Miskolci Rendőrkapitányság Sajóbábonyi Rendőrőrs és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Faanyagterméklánc-felügyelet szakemberei 2023. június 8-án végeztek közös ellenőrzést a 26-os számú főúton, illetve a rendőrőrs illetékességi területéhez tartozó Pitypalatty-völgyben.

Az akció során a fát szállító járműveket állították meg és ellenőrizték, amelyek során 54 főt igazoltattak.

"

Az akció kiterjedt egy a völgyben lévő fatelep ellenőrzésére is, amelynek során a szakemberek megállapították, hogy a telephely illegálisan működik, az ott lévő 243 köbméter fáról semmilyen az eredetét igazoló iratot, számlát, szállítójegyet nem tudtak bemutatni, illetve a telephely nem szerepel az ún. EUTR regisztrációs rendszerben sem.

"

A szakhatóság a telep bezárásáról és a több száz köbméter fa zár alá vételéről határozott, azzal a – szabálytalan szállítójeggyel igazolni kívánt – csaknem két köbméter fával egyetemben, amelyet egy teherautóval szállítottak.

A faanyagokkal kereskedők és szállítók a jövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

forrás: police.hu

Előző cikk

Felhívás bükk-képgaléria létrehozására

Következő cikk

Kérdés: a Föld rokkanjon meg vagy a gazdaság?



Stihl
(x) hirdetés