FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzifacsalót csíptek el a Nébih ellenőrei

forrás: NÉBIH EUTR

A Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nébih EUTR ellenőrei közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifacsalót. Az eladó a próbavásárláskor a kifizetett mennyiségnél lényegesen kevesebb fát adott át, amelynek a származását sem tudta igazolni, így a Nébih hatósági zár alá vette a tűzifát.

A hatóságok 5 m3 tűzifát rendeltek egy facebookos profillal rendszeresen hirdető személytől. A csaló és társa előre egyeztetett időpontban és helyszínen jelentek meg zárt kisteherautójukkal, a megrendelt 5 m3 fáért pedig 250 000 Ft-ot kértek. A tűzifa vételárának kifizetését követően a hatóság képviselői felfedték magukat. Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett: a leborított fa alig valamivel több mint 2,5 m3 volt, azaz a megrendelt fa felét adták volna át a teljes vételárért a vevőnek.

Az eladók a származást igazoló dokumentumokat sem tudtak bemutatni, így a Nébih hatósági zár alá vette a tűzifát. Az ügyben a fogyasztóvédelmi hatóság külön eljárást indított.

Az eset ismét rávilágít a Facebookról történő vásárlás kiemelt kockázatára. Tűzifabeszerzés során célszerű a már régebb óta működő, megbízható és ismert kereskedőket előnyben részesíteni.

Ebben jelentős segítséget nyújt a Nébih Tűzifát okosan” keresőfelülete is.

forrás: NÉBIH EUTR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új rendezvénytér épül Veszprémben

Következő cikk

Hazánk vadállománya nemzeti érték



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…