FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bíróságon a tűzifás csalók

Előre kérték a neten meghirdetett tűzifa árát, hogy pénzhez jussanak a csalók, a fizetés után azonban már nem is volt szándékukban szállítani.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint június 22-én előkészítő ülést tartanak azoknak a csalóknak az ügyében, akik eladásra hirdettek tűzifát, azonban a kiszállítást már egy esetben sem teljesítették. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az I. rendű vádlottat ítélje pénzbüntetésre, a II. rendű vádlottat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.

A vádirat szerint a nyomozás során ismeretlenül maradt személy 2019 januárjában elhatározta, akként fog bevételre szert tenni, hogy rendszeresen, jogtalan haszonszerzési célzattal, tényleges teljesítési képesség és szándék nélkül tűzifát kínál megvételre internetes hirdetési oldalakon, majd a hirdetésre vásárlási szándékkal jelentkező személyektől a tűzifa vételárának előre történő átutalását kéri.

A II. rendű vádlott oly módon nyújtott szándékosan segítséget a nyomozás során ismeretlenül maradt személynek a bűncselekmény elkövetéséhez, hogy az ismeretlen személlyel a hirdetések feladása előtt megegyezett abban, hogy a saját nevére bankszámlát nyit és a bűncselekmények elkövetéséből származó, a bankszámlájára érkező pénzösszegeket a II. rendű vádlott átutalja vagy személyesen felveszi, majd az ismeretlen személy részére átadja.

Az I. rendű vádlott két sértett vonatkozásában oly módon vett részt a bűncselekmények elkövetésében, hogy a valótlan tartalmú hirdetésben megadott telefonszámon ő egyeztetett a sértettekkel a tűzifa megvásárlásáról és annak kiszállításáról, mely beszélgetések során ő adta meg a sértetteknek a II. rendű vádlott bankszámlaszámát. 

A nyomozás során ismeretlenül maradt személy a hirdetésekben szereplő tűzifával nem rendelkezett, szándéka a vevőként jelentkező személyek által vételárként átutalt pénzösszegek megszerzése volt, mely magatartásával a négy sértettnek 72 ezer 500-510 ezer forint összeg közötti kárt okozott.

forrás: KEMMA

Előző cikk

AM KAP rendelet-tervezete véleményezhető

Következő cikk

EPR - kiterjesztett gyártói felelősségi díjak - júliustól



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések