FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Érkezik az IKEA új kollekciója

Az IKEA idén ünnepli fennállásának 80. évfordulóját, amelyet – a vintage termékek térhódításával összhangban – egy új, az emblematikus dizájnokat idéző kollekcióval ünnepel. A Nytillverkad klasszikus bútorokat, textíliákat és kiegészítőket tartalmaz, amelyek friss, merész és vidám megjelenést kaptak. Az újragondolt termékek 2023 júliusától lesznek kaphatók az IKEA áruházakban.

A vintage termékek népszerűsége évek óta töretlenül növekszik, ami leginkább annak köszönhető, hogy az emberek szeretik egyedi és időtlen darabokkal karakteresebbé és stílusosabbá tenni az otthonukat. Erre az igényre reagálva hívta életre az IKEA a Nytillverkad kollekciót, amely a vállalat egykori emblematikus termékei előtt tiszteleg. Az IKEA fennállásának 80. évfordulója alkalmából visszatér a gyökereihez egy olyan kollekcióval, amely az egyszerű, funkcionális és játékos dizájnt ünnepli.

„Az IKEA-nál a múlt, a jelen és a jövő összekapcsolódik” – mondja Fredrika Inger, az IKEA of Sweden ügyvezető igazgatója. „Számos praktikus és csodaszép lakberendezési terméket dobtunk piacra az elmúlt 80 évben, ezért magától értetődő, hogy kíváncsiak voltunk, hogyan értünk el ilyen sikereket a múltban. A Nytillverkad kollekció a múlt újragondolásával teremti meg a jövőt. Terveink szerint a következő néhány évben több alkalommal vezetjük majd be választékunkba a régi termékeink közül azokat a gondosan kiválasztott és újraalkotott bútorokat és lakberendezési tárgyakat, amelyekről azt gondoljuk, hogy a fiatalabb korosztály tetszését is el fogják nyerni. Örömünkre szolgál, hogy új életet adhatunk ezeknek az időtlen dizájnoknak, amelyek egykor nagy népszerűségnek örvendtek a vásárlók körében.”

A Nytillverkad választékában megtalálhatók lesznek a mai kor emberének igényeire szabott bútorok, textíliák és kiegészítők. A kollekció hű marad az eredeti dizájnokhoz, viszont élénk árnyalatokat és új anyagokat használ, így a termékek valóban időtállóak lesznek.

„Ez a kollekció feltűnő, színes és élettel teli. Mindegyik terméknek megvan a saját története. Ilyen például az egyik legikonikusabb termékünk, a LÖVET dohányzóasztal, amelyet először 1956-ban dobtunk piacra. A Nytillverkad kollekcióban LÖVBACKEN névre hallgat. Narancssárga, kék és világoszöld színben lesz kapható, kőrisfurnér asztallappal. Ezek a merész színek bármelyik helyiséget feldobják” – árulta el Karin Gustavsson, az IKEA of Sweden Nytillverkad kollekciójának kreatív vezetője.

Egy másik emblematikus termék a KRYPKORNELL minta, a svéd textiltervező, Sven Fristedt munkája. Először 1980-ban jelent meg BLADHULT mintaként, a KLIPPAN kanapé huzatán. A tipikusan skandináv, üde, többszínű minta ezúttal ágyneműkön, konyhai kiegészítőkön, méretre vágott anyagokon és párnahuzatokon köszön vissza. Vidámságot, ragyogó színeket és karakteres megjelenést kölcsönöz bármelyik helyiségnek.

A Nytillverkad családhoz tartozik továbbá a Karin Mobring által tervezett JERRY ülőke ihlette DOMSTEN ülőke, amelynek ülőrésze puha fenyőből készült, fémlábai pedig modern színekben pompáznak, valamint a BONDSKÄRET fogas, amely az eredetileg Rutger Andersson által tervezett SMED fogas merész újragondolása.

„Az egyszerű dizájn – beleértve a megjelenést és a praktikusságot – teszi igazán különlegessé ezt a kollekciót” – mondja Johan Ejdemo, az IKEA of Sweden dizájnmenedzsere.

A Nytillverkad 2023 júliusától lesz kapható, és a tervek szerint a következő években újabb termékbevezetések várhatók. A merész színeknek, a friss anyagoknak és az időtlen dizájnnak köszönhetően ez a kollekció sok modern otthonnak ad majd karakteres megjelenést.

forrás: mmonline

Előző cikk

Jysk 2000. megújult üzlete

Következő cikk

Ukrán bútoripari oktatási program



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések