FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Együttműködés az erdőkért

A Somoskői Kirándulóközpont adott otthont 2023. november 23-án a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Ipoly Erdő Zártkörűen Működő Részvénytársaság soron következő tanácskozásának.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány és Kiss László, az Ipoly Erdő Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója 2023. szeptember 21-én együttműködési megállapodást írt alá, amelyben rögzítették, hogyan segítik a jövőben egymás tevékenységét.

A napokban megtartott értekezlet keretében a rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok vezetői személyesen egyeztettek az Ipoly Erdő Zrt. erdészeteinek képviselőivel az együttműködés keretében idáig végrehajtott feladatokról, valamint az elkövetkező időszak terveiről.

Az egybegyűlteket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány köszöntötte, majd elmondta, továbbra is kiemelt feladat a természeti értékek védelme, valamint a környezet-, illetve természetkárosítással összefüggő szabálysértések és bűncselekmények visszaszorítása, különös tekintettel az illegális fakitermelésre és szemétlerakásra, valamint az erdőkben folytatott illegális motorozásra, quadozásra.

Ezt követően Haraszti Gyula, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy Nógrád vármegye az ország legerdősültebb megyéje, 40 % feletti arányú erdőterülettel rendelkezik, amelynek mintegy fele állami tulajdonban van, ennek csaknem az egészét az Ipoly Erdő Zrt. kezeli. Hangsúlyozta, ezért is nagyon fontos, hogy a rendőrkapitányságok az illetékességi területükön felmerülő kérdéseket és problémákat az erdészetek munkatársaival közösen és hatékonyan tudják megoldani. Ennek elősegítése érdekében az Ipoly Erdő Zrt. a rendőrkapitányságok illetékességi területeire tematikus térképeket készített el, amelyeken megjelölték a főbb erdészeti objektumokat, utakat, az erdőgazdaság által kezelt és egyéb erdőket, az erdészetek határait, védett és NATURA 2000 területeket, valamint feltüntették az erdészetek elérhetőségeit is, megkönnyítve ezzel az egymás közötti kapcsolattartást. Ezek a térképek nagymértékben segítik és támogatják a rendőrök és az erdészetek közös munkáját.

A tanácskozás további részében a rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok vezetői, valamint az erdőgazdaság és az egyes erdészetek képviselői az elmúlt időszakban elért eredményeket és a jövőben elvégzendő feladatokat egyeztették. Továbbá megállapodtak abban, hogy évente tanácskozást tartanak, amelyen értékelik az éves együttműködésüket.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

Előző cikk

Rövidített munkaidő a Stihlnél

Következő cikk

Újjáéledő Hanság



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések