FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Debreceni Nagyerdő a legszebb

Fotó: Nyírerdő Zrt.

Győztek a debreceni fák: a Nagyerdőt választották hazánk legszebb erdejévé. Az Agrárminisztérium Facebook-játékában versengett az Debreceni Nagyerdő többek között a Zsófia-kilátóval, a Baktai-erdővel és a Cuha-völggyel.

Zsófia-kilátó, Baktai-erdő, Cuha-völgy, Debreceni Nagyerdő, Jakab-hegy és a „Szerkövek erdei”: közös bennük, hogy mind versenyben voltak az Agrárminisztérium Facebook-játékában, ahol a szaktárca Magyarország legkedveltebb erdei kirándulóhelyét, természeti kincsét kereste.

A 22 héten át zajló szavazás véget ért, az Agrárminisztérium közzétette: a legtöbb voksot a Nagyerdő kapta.

Az Agrárminisztérium február 11-én elindított sorozatában hetente bemutatott egy-egy állami erdőgazdaságot és megosztott nyolc-nyolc kapcsolódó helyszínt a területükről, amelyekre a közösségi oldalon lehet szavazni. Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint egymillió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.

Rám-szakadék / Fotó: Pilis Parkerdő Zrt.

A versenyben résztvevő állami erdőgazdaságok a következők voltak:

📍 Budapesti Erdőgazdaság Zrt. ➡️bit.ly/3rsvUeM

📍 Vérteserdő Zrt.➡️bit.ly/3PP7oPt

📍 Zalaerdő Zrt. ➡️bit.ly/3XG38DP

📍TAEG Zr. ➡️ bit.ly/3XJtl4a

📍 Egererdő Zrt.➡️bit.ly/3D7YncK

📍 Kaszó Zrt. ➡️bit.ly/3D2VY2W

📍 Verga Zrt. ➡️bit.ly/3O81HLg

📍 Bakonyerdő Zrt.➡️bit.ly/44n51HV

📍 DALERD Zrt. ➡️bit.ly/3O9mpdK

📍 VADEX Mezőföldi Zrt. ➡️bit.ly/3pERXyq

📍 Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.➡️bit.ly/3JLM6yj

📍 Mecsekerdő Zrt.➡️bit.ly/43n4jZU

📍 Gemenci Erdő és Vadgazdaság Zrt.➡️bit.ly/43dmfpX

📍 Északerdő Zrt.➡️https://bit.ly/3NIP084

📍 Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.➡️https://bit.ly/46JcXVm

📍 Szombathelyi Erdészeti Zrt.➡️https://bit.ly/44z5Tcb

📍 Ipoly Erdő Zrt.➡️https://bit.ly/44fg3iz

📍 Nyírerdő Zrt. ➡️https://bit.ly/44zk8h8

📍 SEFAG Zrt. ➡️https://bit.ly/3rme5yc

📍 KEFAG Zrt. ➡️https://bit.ly/46DJlJd

📍 NEFAG Zrt.➡️https://bit.ly/3DcwJuR

📍Pilis Parkerdő Zrt.➡️https://bit.ly/3JQ64rQ

A Nyírerdő Zrt. a debreceni Nagyerdőt, a Debreceni Erdőspusztát, a nyíregyházi Sóstó-erdőt, a Baktai-, a Gúthi-, a Bockereki- és a Dédai-erdőket indította, valamint a tiszadobi ártéri erdő is szerepelt a palettán.

A 21 társaság legfontosabb feladata az állami erdővagyon megőrzése és fenntartható hasznosítása. Ennek keretein belül nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére.

Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít aktív természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

forrás: dehir

Előző cikk

Notre-Dame tető-helyreállítás

Következő cikk

A női szerepvállalás - inspiráló utak az ADA-nál



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések