FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Melyik Magyarország legszebb erdeje?

Zsófia-kilátó, Baktai-erdő, Cuha-völgy, Debreceni Nagyerdő, Jakab-hegy és a „Szerkövek erdei”, közös bennük, hogy mind versenyben vannak az Agrárminisztérium Facebook játékában, ahol a szaktárca Magyarország legkedveltebb erdei kirándulóhelyét, természeti kincsét keresi. A 22 héten át zajló szavazás hamarosan véget ér, július 16-ig még várják a szavazatokat az Agrárminisztérium Facebook-oldalán.

Az Agrárminisztérium 2023. február 11-én elindított sorozatában hetente bemutatott egy-egy állami erdőgazdaságot és megosztott 8-8 kapcsolódó helyszínt a területükről, amelyekre a közösségi oldalon lehet szavazni. Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint 1 millió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.

A versenyben résztvevő állami erdőgazdaságok: Bakonyerdő Zrt., Budapesti Erdőgazdaság Zrt., DALERD Zrt., EGERERDŐ Zrt., Északerdő Zrt., Gemenc Zrt., GYULAJ Zrt., Ipoly Erdő Zrt., KAEG Zrt., KEFAG Zrt., KASZÓ Zrt., Mecsekerdő Zrt., NEFAG Zrt., Nyírerdő Zrt., Pilisi Parkerdő Zrt., SEFAG Zrt., Szombathelyi Erdészeti Zrt., TAEG Zrt., VADEX Zrt., VERGA Zrt., Vérteserdő Zrt., Zalaerdő Zrt.

A 22 társaság legfontosabb feladata az állami erdővagyon megőrzése és fenntartható hasznosítása. Ennek keretein belül nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít aktív természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

Az Agrárminisztérium Facebook oldalán július 16-ig lehet még szavazni Magyarország legszebb erdejére. A szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt. Szavazzon Ön is, hogy kiderülhessen, hogy hol van Magyarország legszebb erdeje!

A természetjárás során ne feledjék, hogy természeti kincseinkért felelősséggel tartozunk, ezért kérjük, ügyeljenek az erdőlátogatás írott és íratlan szabályaira.

Kapcsolódó oldalak:

Kapcsolódó oldalak:
Agrárminisztérium Facebook oldal
Nyereményjáték szabályzat

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 185., 2023/27.

Következő cikk

PEFC erdőtanúsítás megújítása MagyarországonStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések