FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az ország legszebb erdejét ünnepelték

A Nagyerdő Hete programsorozathoz kapcsolódva ismét megrendezte a Nagyerdő Napját a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészete. 1939. október 10-én az Ohatitól a Gúthi erdőig, összesen 35 helyen és 74 hektáron jelöltek ki természeti emléket.

A magyar Természetvédelmi Törzskönyv első tételeként jegyezték be a Nagyerdő északkeleti sarkának egy harminchektáros, és alább még öt kisebb darabját.

Gencsi Zoltán, az Országos Erdészeti Egyesület Debreceni Helyi Csoportjának elnöke rendhagyó beszédében nemcsak ezt az időpontot idézte fel, hanem az erdő elmúlt két évszázadának legfontosabb eseményeit is. Az évszámokat egy kisfiú olvasta fel egy erre az alkalomra készült „időbotról”. Az idei év is emlékezetes, hiszen a Debreceni Nagyerdőt az Agrárminisztérium internetes szavazásán Magyarország legszebb erdejének választották.

A beszédet követően Debrecen városa, a Debreceni Értéktár Bizottság, a Nagyerdő Társaság, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, a Természettár, a tájegységi fővadászok, az Országos Erdészeti Egyesület és a NYÍRERDŐ Zrt. képviselői megkoszorúzták az erdészet udvarán álló „A természet újjászületése” emlékoszlopot.

Az egész napos programon több mint négyszáz óvodás és iskolás vett részt, nemcsak debreceni, hanem hajdúböszörményi gyerekek is érkeztek. A rendezvényen nagy sikere volt a vadászkutya fajtabemutatónak, és a Kuckó Művésztanya előadásainak, de kézműves foglalkozás, fafaragás és mézeskalács készítés, valamint az elmaradhatatlan kötélhúzás is várta a gyerekeket. A Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolában egész héten erdészettel és vadgazdálkodással kapcsolatos foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. Az érdeklődést jól jelzi, hogy ezekre a helyek már hetekkel korábban beteltek.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Előző cikk

WOODRISE 2023 - faépítészeti csúcstalálkozó

Következő cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – november 10.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések