FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fásítható, erdősíthető területek keresése

Négy éve, amióta 10 millió Fa közössége létezik, minden évben többet és többet ültettünk.  Közben persze túléltünk egy borzasztó aszályos nyarat; meg idén, egy alapvetően csapadékdús esőset. Az előttünk álló ültetési szezonra 2 MILLIÓ FÁNAK keresünk helyet!

Négy éve, amióta 10 millió Fa közössége létezik, minden évben többet és többet ültettünk.  Közben persze túléltünk egy borzasztó aszályos nyarat; meg idén, egy alapvetően csapadékdús esőset.

Vagyis értjük, tudjuk, hogy a klímaválság jelen van, te is érezheted: a szélsőségek egyre gyakoribbak, elértük a kritikus másfél fokot is. Fogalmunk sincs mi vár pontosan az emberiségre.  Egyet azonban tudunk: ültetnünk muszáj. Mert ültetni minden körülmények között érdemes.  

Az előttünk álló ültetési szezonra 2 MILLIÓ FÁNAK keresünk helyet!  

Az évek során már belejöttünk: tudunk jól ültetni, és jól éltetni is, hiszen ezen az égövön még évekig óvnunk, gondoznunk kell csemetéinket. Tudunk jól ültetni tehát, és most már muszáj sokat is ültetnünk.  

A faültetéshez pár nélkülözhetetlen összetevőre szükség van 
1.) ültető emberekre
2.) facsemetékre, a facsemetékhez hozzáférés miatt legtöbbször 
3.) pénzre, de mindenek felett 
4.) földterületre!  

Mekkora helyen fér el 2 millió fa?

Ökölszabályként elfogadhatjuk, hogy 250 hektár elegendő. Nem kevés – de nem is beláthatatlan.

Helyet, helyszíneket, lehetőségeket keresünk tehát, ahová fákat ültethetünk!

Tudjuk, kicsi az esély arra, hogy egyben 250 hektár lehetőséghez jutunk, de már 2-3-4 hektár is jelentős előrelépés! Nekünk a 10 millió Fában legelső sorban van kedvünk az ültetéshez.

Van megfelelő szakértelmünk is, lebonyolítási gyakorlatunk és hozzáértésünk, tudunk szerezni kellő számban facsemetét. Erősen dolgozunk, hogy amikor szükséges, a pénzeszközök is rendelkezésre álljanak, de földünk, területünk, nincs. Alapítvány lévén, nem is lehet és nem is célunk a birtoklás.

Ha tudsz erdősíthető földterületről vagy van saját nagyobb területed, ahol szívesen vendégül látnál egy erdőt, jelezd felénk a 10milliofa@10milliofa.hu  e-mail címen!

A hely a tiéd – minden mást mi biztosítunk!
ELŐTTE – UTÁNA

A képen Hikmet Kaya, török erdőmérnök látható, kezében a háta mögött látható terület fényképével.

Csakhogy a csupasz észak-törökországi táj fotója 1978-ban készült.

A kopár vidék helyén ma már, az ő és csapata 30 millió csemetés ültetési munkája eredményeként, hatalmas dús erdő terül el. 
LEGYEN ÉLHETŐBB A HOLNAP – BESZÁLLOK AZ ÜLTETÉSEKBE
Nincs földterületed, de szívesen segítenél? További lehetőségek:
FaMentő Autó
A FaMentő Autó a hőségben locsol, a vihar után kármentesít… ott segít, ahol leginkább kell! Szállj be te is Magyarország első elektromos FaMentő Autójába. Ha most megtolod, hamarabb elindul!
MEGTOLOM! >>>
10 MILLIÓ FA ALAPÍTVÁNY
Rátok bízom a felhasználást! Tegyétek oda, ahol most a legnagyobb szükség van rá!
UTALOK! >>>
Köszönjük, hogy velünk tartasz!  
Bojár Iván András – alapító
Előző cikk

Természetvédelem az erdészetben – német módra

Következő cikk

Mi a helyzet a hazai faiparban?




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version