FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Környezetvédelmi Világnap 2024

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Környezetvédelmi Programja, az UNEP bejelentette, hogy 2024-ben a Szaúd-Arábiai Királyság ad otthont a környezetvédelmi világnapnak, ezzel is rávilágítva a Királyság úttörő erőfeszítéseire helyi, regionális és nemzetközi szinten, valamint azokra az egyedülálló kezdeményezésekre, amelyek nemcsak felhívják a figyelmet környezetünk védelmére, de cselekvésre is ösztönöznek.

A minden évben június 5-én megrendezett esemény – amelynek fő témája a földterületek visszaállítása, az elsivatagosodás és a szárazsággal szembeni ellenálló képesség – ismételten hangsúlyozni fogja, hogy égető szükség van globális együttműködésre és összehangolt erőfeszítésekre a megfelelő politikák és intézkedések bevezetéséhez a természet védelme és helyreállítása, valamint a fenntartható jövő biztosítása érdekében.

A környezetvédelmi világnapot az Egyesült Nemzetek Közgyűlése hozta létre azzal a céllal, hogy hangsúlyozza a részvételen alapuló cselekvés fontosságát a környezet védelmében. E filozófiával összhangban Szaúd-Arábia igyekezett erőfeszítéseket tenni helyi és regionális szinten egyaránt, elindította a Saudi Green és Middle East Green programokat, valamint számos intézkedést hajtott végre a nemzeti környezetvédelmi stratégia keretén belül. A szaúdi kormány elfogadta az új környezetvédelmi törvényt, valamint a nemzeti környezettudatossági programot, hogy biztosítsa a környezet védelmét a Szaúd-Arábiai Királyságban. A Királyság ezenkívül bevezette a Nemzeti Környezetvédelmi Hét programot és öt környezetvédelmi központot létesített a környezet megóvása érdekében, továbbá környezetvédelmi alapot is létrehozott.

Inger Andersen

Szaúd-Arábia G20 elnöksége alatt alakult meg a Korallkutatási és fejlesztési gyorsító platform, valamint elindult a talajromlást csökkentő és a szárazföldi élőhelyek megőrzését erősítő globális kezdeményezés mind a tengeri, mind a szárazföldi élőhelyek védelme és visszaállítása érdekében.

Inger Andersen, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának ügyvezető igazgatója üdvözölte Szaúd-Arábia részvételét a földterület helyreállításáért, valamint a szárazsággal szembeni ellenálló képesség megszerzéséért tett kollektív globális erőfeszítésekben. Megjegyezte, hogy az UNEP és a Szaúd-Arábiai Királyság arra törekszik, hogy fokozza az erőfeszítéseket a természet helyreállításáért és a bolygó megőrzéséért a jövő generációi számára.

1973 óta a környezetvédelmi világnap lett a legjelentősebb globális platform, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete a világszintű tudatosság erősítése és a környezetvédelmi intézkedések ösztönzése érdekében hozott létre. Az UNEP irányítása mellett több mint 150 ország vesz részt minden évben a globális programon.

forrás: BusinessWire

Előző cikk

Erdőtűzoltók - ők a legjobbak

Következő cikk

Eltűnnek a magyar fenyvesek?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések