FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megszűnik a gödöllői erdei vasút

Október 2-ával végleg megszűnik a gödöllői erdei kisvasút – jelentette be Facebook oldalán a a gödöllői tájvédelmi körzetben közlekedő kisvasutat üzemeltető egyesület. Azt írták, a helyzet előtt részben még maguk is teljesen értetlenül állnak.

„Egyesületünk éveken át végzett kitartó munkájának hála létrejött egy csoda, ami évek alatt a térség egyik legmeghatározóbb turisztikai eleme lett és számos gyermek, felnőtt arcára csalt mosolyt.”

Kifejtették azonban, a gödöllői arborétum üzemeltető-váltása után az új üzemeltető koncepciójába nem fért már bele az áthaladó kisvasút. A gödöllői kisvasút 2017-ben kezdte meg a működését, a látogatókat vitte el a tájvédelmi körzet és az arborétum területére. Az akkori üzemeltető Pilisi Parkerdő Zrt.-vel a kapcsolat kiváló volt az egyesület szerint, sőt a műszaki történeti emlékeiket is jobban tudták így ápolni. Kifejezték, hálásak mindenkinek, akik az elmúlt években adományokkal is támogatták munkájukat.

„A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet” – fejezték ki posztjukban.

“Köszönjük a rengeteg támogatást, adományozott értéket. Ezeket nem fogjuk veszni hagyni, célunk projektünk átmentése és tovább folytatása befogadó környezetbe. Erre jelenleg is több lehetőség kínálkozik. Továbbiakban ezután is várjuk cégek, önkormányzatok, magánszemélyek és minden olyan legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkező szervezeti formák megkereséseit, ahol a turizmus fejlesztésében látják a jövőt. Általunk végzett munka jelentős számú látogatót vonz, ami rövid és hosszú távon is a térség és ott működő vállalkozások fejlődését szolgálhatja. Ajánlatokat email-címünkre várjuk.”

Aki utoljára szeretne meglátogatni minket, ezen a hétvégén megteheti. Utolsó kisvasúti napunk:

https://www.facebook.com/events/6502269819826143

forrás: 168.hu 09-26

Előző cikk

Finnország: Erdőakadémia EU döntéshozóknak

Következő cikk

EPR - bútoripari konzultáció



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések