FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

WeCare fenntarthatósági hetek

A WeCare – fenntarthatósági heteket a Leitz, a Boehlerit és a Bilz testvérvállalatok nagy sikerrel bonyolították le második alkalommal is.

A Brucklacher Csoport három vállalatának – a Leitz, a Boehlerit és a Bilz – munkatársai nagy elkötelezettséggel, lelkesedéssel és fantasztikus hozzájárulással írtak egy újabb közös sikerfejezetet a fenntarthatóság terén a 2023-as  WeCare akcióhetek  keretein belül. A három testvérvállalat és munkatársaik számára hitvallás az erőforrások megőrzése, a környezettel való felelősségteljes bánásmód és a társadalomért végzett munka. Az alkalmazottak ezt a közelmúltban megrendezett második WeCare akcióhetek során számos tevékenységgel ismét meggyőzően bizonyították.

A globális WeCare kezdeményezéssel a családi tulajdonban lévő vállalat egyesíti a helyi tevékenységeket a humanitárius és társadalmi elkötelezettség, valamint a faj-, természet- és környezetvédelem területén, amelyek közül néhány már évtizedek óta létezik. Annak érdekében, hogy a WeCare lendülete és a csapatszellem kézzelfogható legyen a munkavállalók számára, a WeCare akcióheteket 2022 óta minden évben megrendezik a Brucklacher Csoport nemzetközi telephelyein. Az idei akcióhetek messze felülmúlták a várakozásokat.

Közös sikerek a WeCare Action Weeks 2023 keretében

33 országban több mint 4.300 önkéntes órát biztosított 1.900 dolgozó egy jó ügy szolgálatában. Többek között 3,3 tonna adományt  gyűjtöttek össze világszerte, 99 liter vért adtak, 3 700 m² virágos területet hoztak létre és 2 430 fát ültettek. A sikeres kezdeményezés további projektjei közé tartozott 240 rovarhotel, fészkelődobozok és etetők építése madarak és kisállatok számára, valamint további 8 méhkolónia telepítése a vállalat területén. Ezenkívül 1,8 tonna CO2-t takarítottak meg azzal, hogy autó nélkül ingáztak a munkahelyükre, és húsmentes ételeket fogyasztottak. Emellett sok segítő kéz 2,5 tonna szemetet távolított el a környezetből és a vizekből. Összesen mintegy 83 000 euró adományt és pénzügyi hozzájárulást lehetett generálni, amelyet helyi és országos szervezetek és projektek támogatására fordítottak. Ennek eredményeként mintegy 50 szociális és jótékonysági intézmény kapott adományokat.

Megélt vállalati filozófia

A Leitz, a Boehlerit és a Bilz részvényeseit és vezetőségét lenyűgözte a munkavállalók hatalmas részvétele a második WeCare akcióheteken és a szívükhöz közel álló projektek megvalósítása iránti világméretű lelkesedés.

Dr. Cornelia Brucklacher, a felügyelőbizottság elnöke és részvényese a következőképpen foglalja össze családi vállalkozásban kialakult hitvallást és a WeCare Action Weeks iránti lelkesedését: “Családi vállalkozásként felelősséget vállalunk a társadalomban, és generációkon át közösen felelősséget érzünk környezetünk fenntartható fejlődéséért. Ezt folyamatosan kifejezzük világszerte tevékenységünkkel és cselekedeteinkkel. A fenntarthatóság ezért vállalati filozófiánk központi eleme. Munkatársaink rendkívüli elkötelezettsége és példamutató tevékenysége nagy örömmel, hálával és büszkeséggel tölt el. Együtt 2023-ban ismét különleges nyomot hagytak környezetükben a WeCare részeként.”

A Brucklacher csoportról

A három jogilag független testvérvállalat, a Leitz, a Boehlerit és a Bilz együtt alkotják a globálisan aktív Brucklacher csoportot. A Leitz Csoport a fa, faalapú anyagok és korszerű anyagok megmunkálásához szükséges szerszámok vezető gyártója a világon. A már az ötödik generáció tulajdonában lévő családi vállalkozás 1876-ban alakult Oberkochenben, Németországban, melyet a hosszú távú gondolkodás és fenntartható cselekvés jellemzi. A keményfém úttörőjeként a Boehlerit Csoport a világ egyik vezető kopóalkatrészek  és forgácsolószerszámok gyártója fém és kompozit anyagok megmunkálásához. A Bilz Csoport a precíziós szerszámok nagypontosságú befogásának, meghatározott mozgatásának és kézi gyorscseréjének világszerte aktív szakértője. A testvérvállalatok vertikális integrációja révén összehangolt és optimalizált megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek egyetlen forrásból. A testvérvállalatok közös erejét folyamatosan bővítjük szinergiák megvalósításával, valamint célzott közös kutatás-fejlesztéssel. Összesen 15 gyártóüzemével, 38 országban saját értékesítési és szolgáltató vállalataival, valamint világszerte exkluzív partnerhálózatával a Brucklacher Csoport minden kontinensen képviselteti magát globális szereplőként. A Brucklacher Csoport világszerte több mint 4000 embert foglalkoztat, és évente mintegy 450 millió eurós árbevételt ér el.

forrás: Leitz Hungária Szerszám Kft.

Előző cikk

CLT épület bemutató - Csobánka

Következő cikk

Fa és fatermék külforgalom 2015-2022.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések